gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

4 idei cum să folosiți resturile de mâncare

2024. 11. 22.

4 idei cum să folosiți resturile de mâncare

1. Utilizarea produselor de patiserie

Răspunsul cel mai evident la utilizarea produselor de patiserie învechite este guba cu mac.

Unul dintre cele mai tipice resturi pe care le puteți întâlni într-o gospodărie este produsele de panificație vechi de câteva zile, ușor învechite, uscate. Nu numai că pot fi folosite ca materie primă pentru guba cu mac, dar guba este deosebit de bun dacă este făcut din produse de patiserie vechi de câteva zile. Este si o reteta ideala de mac, deoarece este un preparat relativ usor de preparat, si este facut special cornulete uscate pentru a-ti oferi cel mai autentic, familiar gust din bucataria bunicilor.

Dar există o altă alternativă pentru utilizarea produselor de patiserie uscate:

  • tăiate cubulețe și prăjite, puteți face o bază excelentă de supă
  • pesmetul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a le folosi
  • și să nu uităm de pâinea prăjită: la început nici nu ți-ai fi gândit cât de bun poate fi o pâine prăjită simplă, cu toppinguri exotice si condimente.

 

2. Cum sa folosim orez fiert ramas

Prevăzând perfect cantitatea de garnituri necesare, chiar și cele mai experimentate gospodine vor avea probleme. Sunt multe variabile de luat in calcul, de la apetitul membrilor familiei, la gusturile acestora, pana la compatibilitatea cu felul principal. Nu e de mirare că se întâmplă cuiva dacă uneori mai rămân câteva garnituri după gătit. Nici acesta nu merită aruncat, și chiar și una dintre cele mai clasice garnituri, orezul fiert, poate fi folosit după aceea în multe feluri.

Puteți face un orez cu ou grozav dintr-o porție mică de orez gătit, care este unul dintre resturile cu cea mai bună valoare nutritivă. O poți face și mai bogată cu ceapă de primăvară proaspăt tăiată sau slănină prăjită.

Puteți folosi orezul rămas pentru ardei umpluți, risotto sau îl puteți amesteca cu tocană pentru a face carne de orez. Și în cazul unei cantități mai mari rămase, cel mai evident lucru de făcut este să faci din ea o caserolă.

 

3. Utilizarea legumelor

Daca in gospodaria ta dai peste legume usor sifonate, ceva mai vechi, nici nu merita sa le arunci! Dacă nimănui nu-i place crud, atunci tăiați-l în bucăți mici, îl puteți folosi în ragu, supă sau tocană.

Orice fel de mâncare vă va mulțumi dacă îi îmbogățim gustul cu legume pe lângă condimente. Lecsó sau carnea cu lecsó poate fi făcută din cantitatea mai mare de roșii și ardei.

 

4. Cum sa folosim snitelul ramas

Sunt foarte puține alimente mai nostalgice și mai gustoase decât snitelul! A doua zi sau a treia zi inca este perfect comestibila, si nu este deloc indicat sa o arunci, dar nu mai este la fel de gustoasa. Poți să dai o nouă viață resturilor de snitel, cu mai multe rețete. Sandvișul cu snitel este o opțiune evidentă și simplă, care este perfectă nu doar pentru cină, ci și pentru prânz.

Îl poți răsuci dacă nu îl pui într-o chiflă sau între două felii de pâine, ci îl tai în fâșii și îl folosești pentru o rolă de tortilla. Întrucât nu putem spune că rulada de tortilla este un produs clasic al gastronomiei domestice, toată lumea din familie va aprecia specialitatea reimaginată. Este întotdeauna o idee bună să păstrați o pungă sau două de chipsuri tortilla în cămară. Întindeți tortilla subțire cu maioneză, puneți puțină salată, brânză rasă, apoi snitelul de pui rămas, rulați-o, prăjiți-o puțin într-o tigaie uscată și miracolul snitelului reînviată învelită într-o tortilla este gata.

 

Doriți să aflați despre feluri de mâncare interesante sau sunteți curios despre sfaturi suplimentare pentru bucătărie? Distribuie articolul prietenilor tăi și urmărește-ne pe Facebook pentru conținut la fel de interesant!