Failed to retrieve the content. Nu există nimic mai bun decât pastele de casă

gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Blog

Nu există nimic mai bun decât pastele de casă

2024. 02. 26.

Nu există nimic mai bun decât pastele de casă

De ce sunt mai bune pastele de casă?

Când esti în bucătărie și esti in procesul artei de a face paste, de fapt faci mult mai mult decât doar pregătirea alimentelor. Beneficiile pastelor de casă merg cu mult dincolo de a pune pe masă un preparat proaspăt și gustos.

# 1 Verificați ingredientele

Pastele de casă vă permit să aveți control complet asupra ingredientelor. Acest lucru nu înseamnă doar că puteți evita aditivii și conservanții găsiți adesea în versiunile cumpărate din magazin, dar înseamnă și că puteți personaliza gustul, fie că este vorba de nevoi speciale de dietă sau pur și simplu de aromele preferate.

# 2 Textura și prospețimea

Textura și prospețimea pastelor de casă sunt incomparabile cu versiunile cumpărate din magazin. Textura pastelor de casă poate fi controlată perfect: poate fi mai subțire, mai groasă, mai liberă. Datorită acestui lucru, fiecare fel de mâncare poate fi exact așa cum îți dorești.

# 3 Activitate meditativă

Pregătirea și întinderea aluatului vă oferă posibilitatea de a vă relaxa și de a vă oferi cu adevărat bucuria de a găti. Cu ajutorul acestuia, puteți crea valoare reală în bucătărie, făcând abstracție de stresul cotidian.

 

Ingrediente pentru paste

Ca și pâinea, pastele sunt făcute din cele mai simple ingrediente. Uneori se adaugă doar făină și apă, dar în aluatul făcut manual, de casă, rolul de lichid este de obicei umplut de ouă.

Trifecta ingredientelor: faina de grau, oua si sare. Cu toate acestea, nu contează care sunt materiile prime și proporțiile. În cazul făinii de grâu, de exemplu, calitatea acesteia, textura sau cantitatea de gluten din aceasta pot fi decisive. Oul este, de asemenea, foarte important: dacă este făcut dintr-un ou frumos, galben de casă, poate crește semnificativ calitatea pastelor finit.

Regula de aur este că 1 ou trebuie adăugat la 100 de grame de făină.

 

Elementele de bază ale intinderi a pastelor

Dacă vrei să obții paste perfecte în textură, trebuie să fii atent la 5 lucruri:

  • suprafata de lucru din lemn (in loc de lemn - daca nu exista spatiu pentru a o depozita planseta din silicon FoglioChef poate fi o solutie practica)
  • rola de intins aluat
  • răbdare
  • exercițiu
  • forta.

Rezultatul merită tot efortul.

 

Sfaturi pentru a face paste intinse manual

  1. Când alegeți rola de intins, țineți cont pentru ce faceți aluatul și ce formă doriți să întindeți aluatul. De exemplu, o rola ușor îndoita poate fi o alegere bună pentru aluatul circular.
  2. După ce ai frământat o „minge” sferică perfectă din aluat, începe să o întinzi în mijloc și de acolo mergi spre exterior!
  3. Daca vrei sa eviti problema lipirii aluatului constant de rola, infainarea necesita atentie constanta: intindeti putina faina atat pe tabla cat si pe rola.

Desigur, nu puteți întinde aluatul doar cu mâna. Dacă vrei să accelerezi și să faci procesul mai ușor, poți folosi și un aparat de făcut paste. Bucătarul și consultantul în gastronomie Aliza Green este un fan al pastelor încă de când era în vacanță în Italia, când avea 6 ani. De atunci, a învățat toate avantajele preparării pastelor și își îmbunătățește constant cunoștințele. Ca expert, el vă recomandă următoarele dacă utilizați o mașină pentru a face paste de casă:

  1. Dacă vrei să-l întinzi cu o mașină de paste, fă un aluat cu o textură mai densă. Motivul pentru aceasta este simplu: cu cât aluatul este mai dens, cu atât mașina se va putea întinde mai subțire din el, cu o treaptă din ce în ce mai mare.
  2. Tăiați partea din față a foii de aluat extinse drept, astfel încât să fie mai ușor să o introduceți în mașina de paste.

Secretul aluatului perfect nu constă doar în calitatea materiilor prime, ci și în etapele procesului de preparare.

 

Varietate în bucătărie

Este important să țineți cont de faptul că prepararea fiecărui tip de paste necesită tehnici și practici unice, care merită experimentate dacă doriți să creați un ingredient perfect.

Ravioli, de exemplu, necesită o grijă deosebită în pregătirea umpluturii și închiderea perfectă a aluatului. Diferitele seturi de matrițe vă pot ajuta, datorită cărora vă veți putea întinde rapid și igienic și apoi vă veți rupe ravioli de casă în formă după umplere.

Pentru spaghete și alte tipuri lungi de paste, tehnicile precise de întindere și tăiere sunt esențiale. După ce se întinde aluatul la o grosime uniformă, acesta poate fi tăiat la forma dorită cu unelte speciale de tăiat aluatul sau cu un cuțit ascuțit. În cazul spaghetelor, de exemplu, este important ca firele de paste să aibă aceeași grosime și lungime, astfel încât să se înmoaie uniform în timpul gătirii.

 

La final

Bucuria de varietate și experimentare oferită de prepararea diferitelor tipuri de paste în casă creează oportunitatea de a-ți modela și rafina mesele în funcție de gustul tău personal. Sperăm că învățarea acestor practici vă va ajuta.

 

Dacă sunteți interesat de lumea gastronomiei, atunci acordați atenție paginii noastre, unde nu numai că puteți găsi unelte grozave de bucătărie, dar puteți citi și articole interesante!

P.S.: La finalul postării, care este primul lucru care îți vine în minte despre paste? :)

 

Articole similare pe această temă:

Lasagna divină cu spanac cu ricotta

2024. 04. 23.

Citește mai departe


Totul despre rulourile de primăvara

2024. 04. 16.

Citește mai departe


Faceți cunoștință cu setul de accesorii de rularea și tăierea pastelor ANKARSRUM

2024. 04. 15.

Citește mai departe


Ravioli de casă cu spanac și ricotta

2024. 04. 08.

Citește mai departe


Paste de casă - cu inimă și rețetă video

2023. 10. 01.

Citește mai departe



Produse aferente