gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Lasagna divină cu spanac cu ricotta

2024. 04. 23.

Lasagna divină cu spanac cu ricotta

Deoarece bucătarii creativi caută mereu noi moduri de a explora aromele, această rețetă de lasagna cu ricotta cu spanac a fost creată pentru a-i satisface pe cei care doresc o experiență gustativă diferită de lasagna tradițională. Spanacului proaspat, textura cremoasa a ricottei si gustul sofisticat al sosului de rosii picant creeaza o armonie minunata in farfurie.

Acest fel de mâncare nu este doar gustos, ci și hrănitor, păstrând bogăția tradițională a lasagnei, adăugând în același timp lejeritate și prospețime mesei. De data aceasta rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum.

Paste lasagna

500 g faina de grau dur

7 oua

3,5 linguri de ulei

Sos de rosii

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă

3 catei de usturoi

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingurita busuioc uscat

½ lingurita piper cayenne

3 linguri de pasta de tomate

1 lingura de otet de vin alb

400 g sos de rosii

100 g de apă

1 lingura de miere sau 1 lingurita de zahar

Sare si piper negru

20 g busuioc proaspăt

Bechamel

3 linguri de unt

500 g lapte

100 g friscă

½ linguriță de sare

1 ml de piper alb

½ linguriță de ienibahar

Umplutura de ricotta cu spanac

200 g de ricotta

200 g frunze proaspete de spanac

½ linguriță de sare

Piper negru

120 g branza rasa

 

1. Asamblați robotul Ankarsrum cu vasul din oțel inoxidabil și rola de frământare. Pentru a pregăti aluatul, puneți făina în vasul pregătit, apoi porniți robotul la viteză mică. Adăugați treptat ouăle, apoi turnați uleiul. Dacă este necesar, trageți manerul spre centrul vasului pentru a ajuta ingredientele să se îmbine mai bine. Când aluatul se adună, setați brațul de frământare la 1 inch de partea laterală a vasului. Setați cronometrul pentru 8 minute și lăsați aparatul să frământe.

2. După ce aluatul este gata, puneți-l pe o suprafață de copt cu făină și frământați pentru scurt timp. Se acopera si se odihneste la frigider pentru cel putin 30 de minute.

3. Ca pas următor, pregătiți sosul de roșii. Se toacă ceapa și usturoiul, apoi se prăjesc în ulei de măsline într-o tigaie până devin translucide. Se adauga pasta de rosii, condimentele si otetul, apoi se fierbe cateva minute. Adaugati sucul de rosii, apa si mierea, apoi gatiti la foc mediu aproximativ 30 de minute. Se condimentează cu sare și piper negru, apoi se amestecă busuioc proaspăt.

4. Topiți untul într-o tigaie pentru sosul bechamel. Adăugați făina și amestecați aproximativ 30 de secunde. Se toarnă încet laptele și se amestecă până se omogenizează. Reduceți focul și adăugați sare, piper alb și ienibaharul. Gatiti pana devine cremos. Aveți grijă să nu vă ardeți.

5. Pentru umplutura de ricotta cu spanac, amestecați toate ingredientele într-un bol.

6. Așezați Ankarsrum pe o parte și asamblați-l cu accesoriul pentru paste Lasagna. Împărțiți aluatul în bucăți mai mici și întindeți fiecare bucată astfel încât să fie de cca. 2 mm grosime, max. Ar trebui să aibă o lățime de 8-10 cm. Lăsați foile de lasagna să se odihnească pe un prosop umed, astfel încât să nu se usuce, apoi tăiați-le cu foarfecele în foi de dimensiunea potrivită pentru vasul de copt.

7. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Așezați ingredientele în oală: începeți cu sosul de roșii și bechamel, apoi foile de paste, apoi umplutura de ricotta, din nou foile de paste și tot așa. Acoperiți cu sos de roșii, bechamel și brânză rasă.

8. Coaceți aproximativ 20-25 de minute (neacoperit), apoi serviți cu busuioc proaspăt!

 

Vizitați pagina noastra, unde puteți alege dintre multe rețete delicioase și comandați robotul de bucătărie Ankarsrum, astfel încât să puteți pregăti cu ușurință cele mai delicioase paste!


Produse aferente