De ce aparate de bucatarie aveti nevoie intr-o gospodarie profesionista?
2022. 11. 21.
De fapt, cu cat ai mai multe instrumente utile, cu atat bucataria ta este mai profesionala. Daca combinati doar echipamentele de baza, atunci la un lucru merita sa fiti atenti: calitatea. Cumparati unelte durabile, proiectate atent, chiar si pentru bucatariile profesionale, cum ar fi cutite si feliatoare. Va vom arata aici!
Ustensile de bucatarie indispensabile
Sa ne uitam la cele mai importante electrocasnice de bucatarie mici. Acestea sunt piese de baza care ar trebui luate in considerare atunci cand instalati orice bucatarie. Alege piese cu design ergonomic si de buna calitate.
Pregatire
Instrumentele de preparare a alimentelor pot facilita decojirea, macinarea si taierea. Cu conditia sa le alegeti pe cele mai bune.
-
Decojitor de legume: Curatarea legumelor este o sarcina simpla de bucatarie. De asemenea, puteti alege un simplu decojitor pentru cateva lei. Dar chiar si din asta poti cumpara unul mai durabil, care nu este mult mai scump si nici nu este un dispozitiv mai complex, pur și simplu este mai durabil. Acesta este motivul pentru care bucatariile profesionale aleg de obicei o astfel de decojitor de legume din otel inoxidabilt. Aceasta, de exemplu, a fost creata cu o lama de taiere julienne.
-
Placa de taiat: Pastrati mai multe dimensiuni de placi de taiat in bucatarie, astfel incat sa puteti folosi intotdeauna cea mai practica dimensiune. Merita sa pastrati o placa de taiat separata pentru fiecare tip de ingrediente, asa ca taiati carnea pe alta placa decat legumele.
-
Set de cutite: Un set de cutite este un lucru mai complex. Un set de cutite profesionale include un cutit de bucatar, care de altfel este universal deoarece are o lama suficient de groasa pentru a taia usor cu el. Mai mult, nu trebuie sa-l ridici dupa fiecare taietura, din cauza curbei sale. In plus, poate fi folosit pentru felierea carnii si a legumelor. Cutitul pentru file poate juca si un rol mai serios intr-o bucatarie bine asamblata si bine folosita. Vorbim despre un cutit cu lama subtire, care este deosebit de ascutita. Un cutit de friptura este, de asemenea, echipament standard. Aceste cutite au aceeasi dimensiune ca si cutitele de tacamuri, doar ca mult mai ascutite si au de obicei manere din lemn. Un astfel de cutit este adesea necesar si in timpul pregatirii alimentelor. De ce mai ai nevoie intr-un set de cutite? De exemplu, un satar pentru carne care este deosebit de mare si ascutit. Il folosim pentru a face fata si cartilajelor mai mari. Cutitul de paine are un maner mult mai mic, dar in general mai gros si o lama lunga. Acest cutit are o lama zimtata, ondulata. Cu aceste cutite de baza, putem avea deja un set de cutite bine echipat, ne va fi usor sa pregatim alimente mai fine. Desigur, putem aborda intregul subiect si din partea japoneza. In cultura si in bucataria lor, toate rolurile sunt indeplinite de trei cutite. Daca doriti sa rezolvati taierea si felierea cu un cutit de filet, un cutit santoku asemanator unei sabie si un cutit de feliere julienne de legume, atunci cumparati un set de cutite japoneze Innovagoodst.
-
Cantar de bucatarie: Este foarte important, pentru ca de obicei trebuie sa masurati cantitatile cu precizie. Mai ales in cazul retetelor noi. De aceea, fiecare gospodarie care coace sau gateste are nevoie de un cantar de bucatarie de inalta calitate. Aici gasiti cantare mai serioase cu care poti masura cantitati mai mari.
-
Sita si strecuratoare pentru paste: Ambele instrumente se explica aproape de la sine. Cand coacem cu sita, putem cerne faina, insa multe retete spun ca se cerne materia prima pudrata fie din precautie, fie din motive de asigurare a calitatii. Exista palete de faina foarte bune cu care iti poti usura munca. La urma urmei, acest lucru va face si textura mai buna si puteti obtine si o bucata dintr-o strecuratoare de paste pe care o puteti plasa direct pe oala. Dar in gama Gammo veti gasi si stracuratoare pentru paste care pot fi folosite usor si profesional.
-
Masina de tocat carne: Desigur, aveti nevoie de o masina de tocat carne daca pregatiti multa carne si va place sa tocati singur ingredientele atent selectate. Puteti cumpara o masina de tocat carne manuala, dar daca pregatiti carne in cantitati mari, puteti chiar sa va echipati bucataria cu o masina de tocat carne electrica.
Oale si tigai
-
Oale: Oalele sunt instrumentele care sunt inalte, dar nu late. Ar trebui sa pastrati acasa 3-5 oale, de diferite dimensiuni. De ce? Pentru ca daca pregatiti mai multe feluri de mancare in acelasi timp, ar trebui sa aveti destule la indemana. Aveti doua oale sub presiune mai mici, care au doar 1-1,5 litri. Puteti face sosuri. Oala mare poate fi folosita pentru gem, o portie mare de bulion sau orice supa facuta in cantitati mari. Aruncati o privire la gama noastra de oale, puteti obtine oale de pana la 17 litri.
-
Tigai: Caracteristica tigailor este ca sunt mai largi decat inaltimea lor. De asemenea, merita sa pastrati acasă 3-4 bucati de tigai de dimensiuni diferite. Astfel incat sa ai mai multe pentru diferite cantitati de mancare sau doar sa prepari un ingredient separat. Ar trebui sa aveti o tigaie de la 2 litri pana la 10 litri, pentru ca astfel puteti gati si coace intr-adevar intr-o varietate de moduri.
-
Tavi de copt: Puteti gasi 2-3 dimensiuni diferite de tavi de copt intr-o bucatarie bine utilata. La urma urmei, este posibil să avem nevoie de el pentru mai multe tipuri de alimente. Marimea tavii de copt este importanta nu numai datorită cantitatii de portii, ci si a inaltimii marginii. De exemplu, in cazul caserolelor.
-
Tigai cu maner: Sunt necesare 2-3 buc. Cu cat este mai solida, cu atat este mai buna distributia caldurii. De aceea, va recomandam o tigaie din oțel inoxidabil din mai multe straturi. Tigaia are si avantajul ca este antiaderent. Pastrati in casa tigai de mai multe dimensiuni. De exemplu, va putem arata o tigaie foarte profesionala de 0,6 litri. Dar in oferta noastra exista si tigai de 1,5 litri si doi litri. O tigaie de buna calitate are si marele avantaj ca le poti folosi pe aragaz si la cuptor. Exista multe feluri de mancare care ar trebui sa fie rumenite rapid inainte de a fi pregatite la foc lent. La urma urmei, asa putem sigila cu adevarat fibrele carnii, astfel incat sa ramana suculenta si moale in interior. Un exemplu foarte bun in acest sens este carnea de vita de Burgundy sau friptura clasica. Deci, daca esti un adevarat gurmand, cu siguranta ai 1-2 tigai bune in bucatarie.
-
Vase rezistente la caldura: Avantajul vaselor rezistente la caldura este ca incalzeste mancarea uniform, astfel incat mancarea se gateste uniform. In plus, vasul termorezistent ajuta si la servirea deosebit de gustoasa, asa ca omori doua pasari dintr-o singura piatra cu un astfel de castron. Va recomandam sa pastrati cel putin unul mai mare acasa, dar de fapt credem ca 2-3 dimensiuni diferite sunt cu adevarat optime.
-
Tigaie pentru clatite: Un clasic etern si, desigur, un accesoriu de baza. Atunci cand alegeti o tigaie de facut clatite, asigurati-va ca este compatibil cu aragazul dvs. Plitele cu inductie devin din ce in ce mai raspandite, dar avem nevoie de o tigaie speciala pentru ele. Acest lucru conteaza si atunci cand faceti clatite, desigur. Puteti folosi si un aparat electric de clatite.
Echipamentele de baza enumerate aici pot fi necesare in fiecare bucatarie. Ce diferentiaza o bucatarie profesionala de o simpla gospodărie? Nu cada cu sous vide, sau faptul ca este echipat cu mai multe cutite, tigai sau oale. Dar faptul ca l-am echipat cu materiale de calitate profesionala.