Meniu de rață incredibil de delicios.
2019. 12. 04.
După ce am avut pentru prima dată în viața mea un succes mai bun decât mă așteptam cu aparatul sous vide, am decis să mai încerc și, folosind rutina mea modestă, dar cu atât mai valoroasă, am pus din nou la treabă grozava aparatul.
A doua oară, m-am gândit că voi încerca sa ridic greutatea, dar rămânând pe linia păsărilor de curte, am ajuns să încerc pulpe de rață în loc de pui. Mi s-a părut o cale de mijloc bună (cel puțin pentru un începător), nu trebuie tratat radical diferit decât puiul, dar necesită totuși ceva mai multă muncă și atenție, și este un fel de mâncare festiv, deci este mai rar pe masă.
După o singură utilizare, am folosit aparatul de sous vide cu mult mai multă încredere și nu am început să citesc frenetic pe internet cum, la ce temperatură, câte ore trebuie pusă carnea în el.
Mai degrabă, am scos o rețetă din paginile pe care le citisem deja, adaptând-o puțin la propriile nevoi și posibilități. Am ambalat deja pulpele in vid inainte, cu asezonare atentă (sare, piper și rozmarinul esențial!), apoi a intrat în funcțiune aparatul de sous vide, pe care l-am setat la 4,5 ore și 70 de grade în loc de cele 5 ore recomandate și 60 de grade din motive practice, pentru că, din păcate, doar pentru asta am avut timp.
Între timp am lucrat acasă - și poate acesta este unul dintre cele mai grozave lucruri in suvidare, că își face treaba în liniște, nu trebuie să te ocupi cu el. De fapt, poți chiar să-l lași acolo peste noapte!
Există un singur lucru la care trebuie să acordați atenție, cel puțin la aparatele mobile fără baie proprie de apă, care pot fi montate pe un recipient: apa umplută în recipient nu trebuie să coboare sub un anumit nivel - acest lucru este indicat clar de marcaje pe aparat - în caz contrar, procesul se va opri până la umplerea recipientului cu apă. De aceea este necesar să alegeți un vas termorezistent de mărimea potrivită, astfel încât să fie suficient să îl puneți și apoi să scoateți carnea la sfârșitul procesului.
Dupa ce a fost gata pulpele, le-am scos din punga si le-am prajit in unt incalzit pana se rumeneste, care a fost aprox. 5-6 minute. La final, am servit totul cu piure de cartofi și niște varză mov.
Rezultatul? Ca de obicei: carne nemaiîntâlnită de moale, crocantă la exterior datorită prăjirii, dar sfărâmicioasă și suculentă la interior, și-a păstrat conținutul de umiditate datorită suvidari. Și nu în ultimul rând, nici celelalte ingrediente valoroase nu au fost gătite din el! Astfel, rața nu numai că a devenit mai gustoasă ca textură, dar corpul nostru s-a îmbogățit și cu substanțe utile. Iată rezultatul final minunat din punct de vedere optic:
Pentru experimentul în bucătărie, am folosit mașina sous vide de la Horecatech, si aparatul de ambalat in vid italian Takaje. Recomandăm din toată inima atât de Crăciun, sau pentru orice alta ocazie!