gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Sfaturi pentru uscare

2024. 08. 22.

Sfaturi pentru uscare

Astăzi prezenta stafidelelor, prunelelor uscate, afinelor etc. sunt atât de naturale în bucătărie, astfel încât să nu ne gândim nici la cât de străvechi sunt technicile cu care sunt făcute aceste delicatese.

Din cele mai vechi timpuri, uscarea a fost folosită în mod regulat pentru conservarea fructelor. Apariția sa timpurie nu este surprinzătoare, deoarece este o metodă foarte simplă care – pe lângă faptul că face ca fructele să reziste mai mult – putem face și un desert sănătos! Doar câteva beneficii:

- Fructele uscate corespunzător păstrează o parte semnificativă din conținutul său de ingrediente active utile.
- Datorita continutului lor mare de zahar, pot inlocui dulciurile mai putin sanatoase.
- Conținutul lor de fibre este mare, așa că ajută digestia.

 

Sursă de vitamine și fibre de iarnă

Merită să facem și fructe uscate pentru perioada de iarnă, pentru că astfel ne putem asigura aportul de fibre și vitamine a organismului chiar și în lunile mai reci.

Pe măsură ce iarna se apropie, ne-am gândit să testăm uscătorul Atacama, cu fructe noi, cu care oricine poate face acasă stafide și alte delicatese uscate.


(sursa imagine: atacamadehydrator.com)

Bazele uscării

Aparatul este usor de folosit: tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti tavile pline cu fructe in sinele din interior, sa puneti panourile frontale si posterioare pe masina, sa o conectati la retea, iar procesul de uscare poate incepe! Dar înainte de a începe, să trecem peste câteva elemente de bază:

- Spalati fructele inainte de uscare.
- Este mai bine să uscați anumite fructe cu semințele îndepărtate. De exemplu: struguri, cireșe sau prune.
- Dacă uscați fructe mai dulci, mai moi, precum bananele, este important să puneți felii mai groase în mașină, altfel se vor lipi de tavă.
- Dacă uscați fructe cu coaja ceară, merită să așezați feliile cu coaja în jos.
- Pentru uscare, puteți alege dintre mai multe moduri încorporate, de la uscare rapidă (HOT) la setări economice și mai naturale (BIO). De asemenea, putem personaliza durata și temperatura programului.

Datorită caracterului sezonier, am încercat acum câteva săptămâni uscarea strugurilor. Pentru aceasta, am folosit un program mai rapid, de tranziție, care a încălzit și uscat sâmburii fructelor la 50-55 de grade Celsius. În cazul strugurilor, puteți accelera procesul prin tăierea strugurilor în jumătate. Deși uscarea nu merită de obicei să te grăbești atât de mult.

Anumite programe pot dura până la 30-48 de ore.

Dacă doriți să vă completați dieta cu fructe uscate pe care le faceți singuri, încercați uscătorul italian Tre Spade Atacama Pro Deluxe, care este acum disponibil la un preț rezonabil în magazinul nostru online. Pregătește-te de iarnă cu fructe uscate de înaltă calitate!


Produse aferente