gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

3+1 filme pe care iubitorii gătitului trebuie să le vadă

2023. 08. 14.

3+1 filme pe care iubitorii gătitului trebuie să le vadă

1) No Reservations

Comedia romantică „No Reservations” lansată în 2007 o are în rolul principal pe Catherine Zeta-Jones. Personajul pe care îl portretizează în film se trezește în fața unui bărbat (Aaron Eckhart) a cărui viziune asupra lumii este radical diferită. Iar această tensiune culminează între ei în bucătăria unui restaurant elegant. 

Relația dintre ei doi în timp ce gătesc (și bineînțeles și în afara bucătăriei) ia o întorsătură spre finalul tipic comediilor romantice. Și ca telespectatori, nu avem altceva de făcut decât să salivam peste toate scenele în care ceva destul de magistral iese din mâinile lor.

 

2) Chef

Pentru iubitorii de street food, un program de seară obligatoriu este să vizioneze filmul lui Jon Favreau „The Chef”. Asemenea gustări delicioase ne sunt pregătite în fața ochilor, care te vor face să vrei să începi să faci niște sandvișuri cubaneze delicioase după vizionarea filmului (sau chiar în timpul lui).

În același timp, putem asista, de asemenea, la modul în care un bucătar vedetă disgraziat se trezește că viața nu este doar despre muncă - chiar dacă din bucătăria lui ies adevărate opere de artă. Și că poate că nu este atât de imposibil să conciliezi munca cu viața privată, dacă permiți profesiei tale și celor dragi să se întâlnească într-un fel.

 

3) Comme un chef

Jean Reno și gastronomia: ce va rezulta din asta? Ei bine, o comedie extrem de distractivă în care tot ce se poate imagina este pe masă: pe lângă știința și arta gătitului, banii, dragostea, competiția și chiar imprevizibilitatea destinului.

„Comme un chef” nu lasă nicio îndoială că este o decizie bună să-i dedici o oră și jumătate îngustă. Singura greșeală pe care o poți face este să te așezi să vezi filmul pe stomacul gol. Pentru că, dacă ceva, munca bucătarilor ne va face cu siguranță stomacul să mârâie, iar după ultima scenă, este destul de probabil ca prima noastră călătorie să ducă la bucătărie.

 

+1) Ratatouille

În sfârșit, lista ar trebui să includă un film de animație, „Ratatouille” câștigător de Oscar! 

„Ratatouille” a fost primul film între Pixar și Disney și să recunoaștem: cu siguranță au reușit să creeze ceva de neuitat. Filmul despre un șobolan entuziast și intenționat este plin de întorsături amuzante și neașteptate și reușește să surprindă pasiunea pentru gastronomie într-un mod uluitor. 

La afișarea alimentelor, producătorii au acordat o atenție deosebită autenticității. Au studiat specialitățile restaurantelor de primă clasă și munca bucătarilor și bucătărilor pentru o lungă perioadă de timp și amănunțit. Iar rezultatul vorbește de la sine. Cerem chiar și ratatouille  și alte mâncăruri cerești știind exact: vedem doar desene, nu mâncare adevărată.

 

Dacă dragostea pentru mâncare și gătit (din nou) te-a inspirat să iubești mâncarea și gătitul, nu te abține! Obțineți unelte de bucătărie de cea mai bună calitate din magazinul nostru online și creați un meniu cu adevărat captivant!

Dacă ți-a plăcut postarea, urmărește-ne pe Facebook pentru a nu rata noutățile!