gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

3+1 moduri de a folosi cartofii

2024. 10. 04.

3+1 moduri de a folosi cartofii

Cum a devenit unul dintre ingredientele preferate din lume?

Istoria cartofului a început acum mai bine de 7.000 de ani, în munții din Peru. Pentru incași, nu era doar un aliment hrănitor, ci era venerat aproape ca o plantă sacră.

Când a apărut pentru prima dată în Europa, nu a fost un succes absolut - a fost considerat ciudat și chiar periculos în unele locuri. (Acest lucru a fost ajutat de faptul că inițial nu i-au mâncat tuberculul rădăcină, ci părțile sale, de altfel, otrăvitoare, deasupra solului.) Mai târziu, pe măsură ce a fost folosit în tot mai multe țări, s-a dovedit rapid a fi o adevărată comoară culinară.

Secretul succesului

Geniul cartofilor constă în simplitatea lor. Fie că este vorba de un prânz casual sau de delicatesele unui restaurant cu stele Michelin, cartofii sunt peste tot.

În plus, o cantitate mare poate fi produsă într-o zonă mică. Este foarte rezistent, se adapteaza bine la diferentele de temperatura si altitudine.

Astăzi, bucătăria noastră ar fi de neimaginat fără ea - gândiți-vă doar câte dintre preparatele noastre clasice sunt ingredientul principal. Nu întâmplător este încă atât de popular după toți acești ani - cartofii au devenit un adevărat favoriți la nivel mondial de-a lungul secolelor.

 

Clasici cu un twist: 3+1 moduri de a folosi cartofii

1) Piure de cartofi cum nu ai mai gustat niciodată

Secretul constă în textura: nu există nimic mai bun decât piureul de cartofi cremos și mătăsos!

Pentru început, aruncați mașina de piure de cartofi veche și folosiți mixer de mana! Cu această metodă, piureul va fi mult mai ușor și mai aerisit. Adăugați puțin unt și adăugați și niște parmezan! Astfel, textura va fi și mai cremoasă și vei îmbogăți și gustul.

Și dacă doriți să îmbunătățiți și mai mult experiența, adăugați ierburi proaspete, precum pătrunjelul sau arpagicul. Astfel, piureul de cartofi va fi nu numai delicios, ci și spectaculos în farfurie.

 

2) Cartofi prăjiți perfecti acasă

Cine nu vrea cartofi prajiti crocanti, aurii? Fierbeți cartofii mai întâi câteva minute, astfel încât să nu aibă nevoie de mult timp în ulei. Acum vine răsturnarea: trebuie să o coaceți de două ori. Atenție la temperatura uleiului! Puteți verifica cu ușurință acest lucru cu un termometru de bucătărie. Pentru prima coacere, lucrați la o temperatură mai scăzută (170°C), astfel încât interiorul cartofilor să fie moale, apoi creșteți căldura (185°C) pentru a obține exteriorul real, crocant și auriu în timpul celei de-a doua coacere.

Sfat: Uscați bine suprafața cartofilor înainte de coacere. Un prosop de hârtie sau un prosop curat de bucătărie este perfect în acest scop!

Dacă doriți să o faceți ca profesioniștii, obțineți instrumente profesionale, cum ar fi un feliator de cartofi prăjiți sau o friteuză. A face cartofii prăjiți perfecți cu aceștia este o joacă de copii!

 

3) Mâncarea ta preferată, puțin diferit: caserola de cartofi

Caserola tradițională de cartofi nu este aproape niciodată plictisitoare, dar ce zici să-i adaugi puțină întorsătură? Încearcă-l cu diferite brânzeturi, precum brânza afumată sau cheddar, care adaugă bogăție și caracter preparatului!

Și cât suntem la asta, de ce să nu aruncăm câteva felii de bacon crocant? Această mică aromă suplimentară este garantată să condimenteze mâncarea confortabilă a multora dintre noi!

 

+1) Cartofi în pâine?

Imaginați-vă mirosul pâinii de casă proaspăt coapte... Pâinea cu cartofi duce coacerea tradițională a pâinii la un nou nivel. Cartofii adăugați dau un plus de umiditate și moliciune aluatului, astfel încât pâinea rămâne proaspătă mult timp și devine și mai bogată în gust.

Sfat: Sandvișul cald din pâine de cartofi este imbatabil! Faceți un sandviș simplu și apoi puteți pune pe grătarul de contact!

 

Simțiți-vă liber să experimentați în bucătărie! Puteți vedea că și dintr-un ingredient atât de simplu și de zi cu zi puteți face preparate de campion mondial!

Iar dacă ai nevoie de cele mai bune unelte de bucătărie, caută în magazinul online Gammo!


Produse aferente