gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Aveti o mulțime de Moș Crăciun de ciocolată acasă? Folosește-li, va arătam cum!

2024. 12. 06.

Aveti o mulțime de Moș Crăciun de ciocolată acasă? Folosește-li, va arătam cum!

Biscuiti clasice cu ciocolata

Ingrediente pentru prajitura:

  • 20 dkg de unt
  • 4 linguri de pudră de cacao amară
  • Ciocolata de Mos Craciun echivalent cu 1 tabla de ciocolata neagra
  • 1 cană cu apă
  • 2 căni de făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • o jumătate de cană de zahăr 
  • 2 ouă
  • 1 iaurt simplu

Ingrediente pentru topping:

  • Ciocolata de Mos Craciun echivalent cu 1 tabla de ciocolata neagra
  • o jumătate de cană de frisca
  • chipsuri de ciocolată

Preparare:

  1. Puneți făina într-un bol mare, adăugați bicarbonatul de sodiu și sarea și lăsați-o să se odihnească o jumătate de oră.
  2. Într-un alt castron, amestecați untul topit, zahărul brun, zahărul vanilat și ouăle până devine cremos. Adaugam amestecul de faina, ciocolata neagra tocata si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula.
  3. Cu ajutorul unei linguri de inghetata formam bilute din amestec si asezam-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 5 cm. Coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15-17 minute. Lăsați biscuiții să se răcească complet, apoi împachetați-i într-o cutie metalică care se închide bine.

 

Pâine de banane cu ciocolată

Ingrediente:

  • 1 cană de făină
  • 2 lingurite de praf de copt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o jumătate de cană de pudră de cacao
  • 3 banane
  • o jumătate de cană de unt topit
  • o jumătate de cană de ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1 cană de pastile de ciocolată
  • nuci tocate
  • prăjituri cu ciocolată neagră

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade! Ungeti cu făină și unt o tavă de copt. Amestecam intr-un bol faina, praful de copt, sarea si cacao.
  2. Într-un alt bol, spargeti bananele, adaugi untul topit, uleiul, extractul de vanilie și oul, apoi amestecăm zahărul brun.
  3. Se amestecă ingredientele uscate, apoi ciocolata și nucile și se toarnă în formă!
  4. Se coace 50-60 de minute, apoi se lasa la racit 15 minute.

 

Gomboti cu branza si ciocolata

Ingrediente:

  • 40 dkg de brânză de vaci
  • 5 dkg gris
  • 3 dkg firimituri de panko
  • sare
  • 3 oua
  • Ciocolată de Moș Crăciun echivalent cu 10 dkg de ciocolată neagră
  • 1 litru de lapte
  • 1 litru de apă
  • zahăr pudră

Pentru servire:

  • 1 pachet de biscuiți de uz casnic zdrobiți
  • zahăr pudră si smântână

Preparare:

  1. Frământați branza de vaci, grisul, pesmeturile de panko, sarea și ouăle împreună, apoi dați-o la frigider pentru 30 de minute!
  2. Rupeți ciocolata în bucăți. Luați o porție din amestecul de brânză de vaci, aplatizați-o în palmă și puneți ciocolata zdrobită în mijloc. Frământați-l în bile.
  3. Fierbeți laptele și apa cu puțin zahăr pudră, reduceți focul și fierbeți găluștele în el timp de 15 minute, ținând lichidul aproape de punctul de fierbere!
  4. Scurgeți gombotile și rulați-le în pesmet de biscuiți, apoi serviți cu smântână și zahăr pudră

 

Sperăm că am putut să vă oferim câteva idei despre ce să faceți cu Moșul de ciocolată acumulat! Dacă v-au plăcut rețetele, nu uitați să ne urmăriți pe Facebook pentru a nu rata conținut similar!