Aveti o mulțime de Moș Crăciun de ciocolată acasă? Folosește-li, va arătam cum!
2024. 12. 06.
Biscuiti clasice cu ciocolata
Ingrediente pentru prajitura:
- 20 dkg de unt
- 4 linguri de pudră de cacao amară
- Ciocolata de Mos Craciun echivalent cu 1 tabla de ciocolata neagra
- 1 cană cu apă
- 2 căni de făină
- 1 pachet de praf de copt
- o jumătate de cană de zahăr
- 2 ouă
- 1 iaurt simplu
Ingrediente pentru topping:
- Ciocolata de Mos Craciun echivalent cu 1 tabla de ciocolata neagra
- o jumătate de cană de frisca
- chipsuri de ciocolată
Preparare:
- Puneți făina într-un bol mare, adăugați bicarbonatul de sodiu și sarea și lăsați-o să se odihnească o jumătate de oră.
- Într-un alt castron, amestecați untul topit, zahărul brun, zahărul vanilat și ouăle până devine cremos. Adaugam amestecul de faina, ciocolata neagra tocata si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula.
- Cu ajutorul unei linguri de inghetata formam bilute din amestec si asezam-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 5 cm. Coacem in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15-17 minute. Lăsați biscuiții să se răcească complet, apoi împachetați-i într-o cutie metalică care se închide bine.
Pâine de banane cu ciocolată
Ingrediente:
- 1 cană de făină
- 2 lingurite de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de cană de pudră de cacao
- 3 banane
- o jumătate de cană de unt topit
- o jumătate de cană de ulei
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 ou
- 1 cană de zahăr brun
- 1 cană de pastile de ciocolată
- nuci tocate
- prăjituri cu ciocolată neagră
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade! Ungeti cu făină și unt o tavă de copt. Amestecam intr-un bol faina, praful de copt, sarea si cacao.
- Într-un alt bol, spargeti bananele, adaugi untul topit, uleiul, extractul de vanilie și oul, apoi amestecăm zahărul brun.
- Se amestecă ingredientele uscate, apoi ciocolata și nucile și se toarnă în formă!
- Se coace 50-60 de minute, apoi se lasa la racit 15 minute.
Gomboti cu branza si ciocolata
Ingrediente:
- 40 dkg de brânză de vaci
- 5 dkg gris
- 3 dkg firimituri de panko
- sare
- 3 oua
- Ciocolată de Moș Crăciun echivalent cu 10 dkg de ciocolată neagră
- 1 litru de lapte
- 1 litru de apă
- zahăr pudră
Pentru servire:
- 1 pachet de biscuiți de uz casnic zdrobiți
- zahăr pudră si smântână
Preparare:
- Frământați branza de vaci, grisul, pesmeturile de panko, sarea și ouăle împreună, apoi dați-o la frigider pentru 30 de minute!
- Rupeți ciocolata în bucăți. Luați o porție din amestecul de brânză de vaci, aplatizați-o în palmă și puneți ciocolata zdrobită în mijloc. Frământați-l în bile.
- Fierbeți laptele și apa cu puțin zahăr pudră, reduceți focul și fierbeți găluștele în el timp de 15 minute, ținând lichidul aproape de punctul de fierbere!
- Scurgeți gombotile și rulați-le în pesmet de biscuiți, apoi serviți cu smântână și zahăr pudră.
Sperăm că am putut să vă oferim câteva idei despre ce să faceți cu Moșul de ciocolată acumulat! Dacă v-au plăcut rețetele, nu uitați să ne urmăriți pe Facebook pentru a nu rata conținut similar!