Cheesecake vegan de Craciun cu merisoare
2022. 12. 07.
Ne-am indreptat spre ultima luna a anului, aproape de Craciun! Pregatiti acest tort divin pentru oaspetii vostri vegani sau alergici la alimente si demonstreaza ca ceea ce este sanatos poate fi si delicios! Reteta noastra este din cartea de retete ANKARSRUM.
Ingrediente pentru baza de tort:
130 de grame de faina
50 de grame de fulgi de ovaz
15 grame de scortisoara
2,5 grame de praf de copt
2,5 grame de sare
20 de grame de zahar brun
100 de grame de unt vegan la temperatura camerei
50 ml lapte vegetal, cum ar fi laptele de ovaz
Ingrediente pentru umplutura:
165 de grame de caju nesarate, neprajite
250 de grame de iaurt vegetal sau iaurt de soia, care poate fi facut si din fructe de padure (merisoare, zmeura, capsuni)
50 grame zahar granulat (mai mult daca este nevoie)
37,5 grame de suc de lamaie
Coaja de 1 lamaie de marime medie
varf de cutit de sare
120 de grame de afine congelate
Ingrediente pentru fursecuri cu inima:
100 grame de aluat de umplutura + 15 grame de faina
Ingrediente pentru servire:
frisca pe baza de plante
Cheesecake vegan pas cu pas:
1. Fierbeti apa si inmuiati caju in ea timp de 15 minute.
2. Preincalziti cuptorul la 200 de grade.
3. Luati o forma de tort cu diametrul de 20 cm, puneti hartie de copt pe fund.
4. Amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, fulgi de ovaz, scortisoara, praful de copt si sarea.
5. Asamblati robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecat din plastic de 3,5 litri si accessoriul de tel dublu, care face parte din setul de baza, dar il puteti cumpara si separat AICI. Urmariti ACEST VIDEO pentru a vedea ce include setul de baza.
6. Bateti untul moale si zaharul brun timp de 1-2 minute la viteza medie pana devine pufoasa.
7. Turnati treptat ingredientele uscate in bol in timp ce amestecati la viteza mica. Se amesteca timp de cca. timp de 1 minut.
8. Turnati laptele vegetal in bol si continuati sa amestecati la viteza mica pana cand aluatul devine uniform.
9. Pune deoparte 100 de grame de aluat pentru decorul cu biscuiti, restul se preseaza in forma de tort. Coaceti baza de tort timp de 5 minute.
10. Acum reasamblati robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecat de plastic de 3,5 litri si telul dublu.
11. Amestecați cajuurile inmuiate, scurse si clatite la viteza mare cu iaurtul, zaharul, sucul de lamaie, coaja de lamaie si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza timp de 2-3 minute.
12. Turnati umplutura neteda amestecata deasupra aluatului precopt. Decorati blatul cu merisoare si coaceti inca 25 de minute. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca complet si se solidifica.
13. In timp ce prajitura se raceste, amestecati aluatul de 100 de grame cu faina intr-un castron pentru a obtine un aluat neted.
14. Intindeti aluatul subtire pe o suprafata fainata si taiati fursecurile in forma de inima cu ajutorul unui taietor de prajituri. Cand sunt gata, coace-le pe o tava cu hartie de copt sau intr-o tava de copt timp de 10 minute.
15. Decorati cheesecake-ul cu fursecuri.
16. Bateti frisca pe baza de plante folosind robotul de bucatarie ANKARSUM cu accesoriul de telul dublu, la viteza medie, timp de aproximativ 2 minute sau pana devine spumos.
17. Puneti la frigider cheesecake-ul vegan asamblat pentru cateva ore sau peste noapte pentru a se intari. Serviti cu ajutorul setului de cofetarie ANKARSRUM!