gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Cuptor pizza pentru pizza perfectă

2024. 06. 10.

Cuptor pizza pentru pizza perfectă

Cuptor pizza pentru o pizza perfectă

Dacă vrei să-ți ispitești oaspeții cu pizza cu adevărat autentică, TREBUIE să prepari pizza într-un cuptor de pizza profesional.

Cuptoarele pentru pizza fac posibilă realizarea de pizza de calitate PREMIUM reală, făcându-i de rușine chiar și pe pizzaierii italieni. (Bine, poate că acea rușine este o exagerare, dar le poți ajunge in urma, asta e sigur!)

Cum vă oferă cuptoarele de pizza o asemenea oportunitate?

  • temperatura ridicata

Cuptoarele pentru pizza sunt capabile să atingă și să mențină temperaturile ridicate (până la 500°C) necesare pentru coacerea rapidă și uniformă a pizza. Această temperatură ridicată asigură că partea de jos a pizza este crocantă, în timp ce partea de sus este rumenită corespunzător, fără a găti prea mult ingredientele.

  • distribuție uniformă a căldurii 

Cuptoarele pentru pizza asigură o distribuție uniformă a căldurii în spațiul cuptorului, ceea ce este esențial pentru prepararea pizza perfectă. Această funcție împiedică anumite părți ale pizza să rămână crude sau să fie supragătite. Distribuția uniformă a căldurii permite fiecărei felii să fie perfectă, indiferent de locul în care este plasată în cuptor.

 

Care este diferența dintre un cuptor pentru pizza și un cuptor tradițional?

Poate apărea întrebarea de ce un cuptor tradițional de înaltă calitate nu ar putea înlocui cuptorul pentru pizza.

Răspunsul scurt: dacă vrei să oferi oaspeților tăi o pizza adevărată, autentică, care amintește de Italia, cuptorul nu va fi suficient.

De ce?

  • temperatura si timpul de coacere

Cuptorul pentru pizza atinge și menține o temperatură ridicată pe care un cuptor nu o va putea atinge niciodată. Cu toate acestea, pentru ca aluatul de pizza să se coace rapid și uniform, temperatura potrivită este esențială. Ca să nu mai spun că dacă trebuie să coaceți pizza în succesiune rapidă, atunci abia așteptați ore întregi ca pizza să fie coaptă. Temperatura ridicată permite pizza să fie gata în doar câteva minute, ceea ce economisește nu numai timp, ci și energie, îmbunătățind în același timp gustul și textura pizza.

  • gust si textura

Distribuția uniformă a căldurii și temperatura ridicată oferite de cuptorul pentru pizza asigură că baza de pizza este coaptă crocantă, în timp ce toppingurile rămân proaspete și gustoase. Procesul rapid de coacere previne pierderea de umiditate, astfel ca aluatul nu se usuca, dar ramane placut moale la interior si crocant la exterior – chiar si toppingurile isi pastreaza prospetimea. Pizza coaptă într-un cuptor tradițional suferă adesea de distribuția neuniformă a căldurii.

Este ușor de văzut cât de mult poate îmbunătăți un cuptor pentru pizza experiența de preparare a pizza. Dacă sunteți serios în privința coacerii pizza în această vară și doriți să atrageți oaspeți cu o pizza delicioasă, atunci ar trebui să vă gândiți să obțineți un cuptor pentru pizza.

 

Cum alegi un cuptor pentru pizza?

Cuptorul exact pentru pizza pe care ar trebui să-l alegeți este influențat semnificativ de dimensiunea restaurantului, barului, pizzeriei - precum și de dimensiunea și designul bucătăriei.

Un cuptor pentru pizza cu o singură cameră poate fi suficient pentru locuri mai mici, dar în cazul în care zona pentru oaspeți este mare și/sau sunt mulți oaspeți și mulți oameni trebuie serviți pizza în același timp, atunci nu merită să deschideți fără un cuptor de pizza cu două camere.

Sa nu uitam de cuptoarele de pizza tip tunel ca opțiuni: dacă designul bucătăriei o permite, poate fi foarte practic să coaceți pizza pe o „bandă transportoare”.

Ceea ce este foarte important este să alegi un cuptor de calitate, care într-adevăr ușurează mult munca și îți permite să faci pizza delicioasă! Faceți clic aici pentru a vedea gama noastra de cuptoare de pizza!

Dacă vrei ca restaurantul tău să devină celebru pentru pizza sa în toată lumea, nu ezita să iei un cuptor pentru pizza! Iar dacă ai de gând să o faci, fă-o profesional: nu uita de accesoriile necesare pentru pizza!


Produse aferente