Mâncăruri de Crăciun inovatoare
2023. 12. 05.
Supă de pește transcarpatică
Ingrediente
- 1 bucată de somon întreg (aproximativ 30-40 dkg)
- 6 cartofi
- 25 dkg legume mixte congelate (broccoli, conopida, morcovi)
- 2 rosii
- 1 lingurita ardei rosu
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde si marar dupa gust
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
1. Maruntiti ceapa, apoi prăjiți în ulei și adăugați ardeiul roșu. Apoi turnați 2 litri de apă!
2. Curățați peștele, tăiați în bucăți mai mari și puneți fiecare parte în supă. Taiati roșiile in cuburi, si puteti-l in oală. Gatiti 20-25 de minute! Atâta timp cât peștele fierbe, curățați și maruntiti cartofii! Apoi scoateți peștele și luati carnea de pe oase. Ai grijă să nu intri oasele de peste în supă!
3. Folositi un blender de mana pentru pasarea supei! Se adauga legumele, apoi patrunjelul tocat si mararul! Când legumele sunt fierte în supă, puneti peștele înapoi in supa!
4. Sare si piper dupa gust! Se rade usturoiul si se adauga la supa la final. Lasati cateva minute sa se odichneasca- si extraordinara, speciala supa de peste din Transcarpatia este gata!
Caserolă de sarmale
Ingrediente
- 150 g slanina
- 1 cap de ceapa rosie
- 5 catei de usturoi
- 100 g cârnați afumati
- 500 g carne de porc tocata
- 1 lingura de grasime de porc
- ½ lingurita pasta de rosii
- 2 linguri boia de ardei
- sare piper
- 1 lingurita chimen macinat
- 2 pungi de orez prefiert
- 300 ml apă
- 1 kg de varză murată tocată
- 400 g smantana
1. Prăjiți slanina într-o tigaie încinsă! Adaugam ceapa rosie tocata maruntita si usturoiul zdrobit, iar dupa cateva minute carnatii. Prăjiți totul bine, apoi lăsați-l să se răcească!
2. Condimentam carnea de porc tocata cu grasimea si pasta de rosiile. De asemenea, puteți adăuga boia de ardei, sare, piper și chimen. Amestecați cu orezul și apa, apoi amestecul de cârnați-ceapă.
3. Pune un strat de varză murată spălată într-o tavă de copt; puteți pune pe el jumătate din amestecul de carne tocată; apoi un alt strat de varză; apoi carnea ramasa, in sfarsit iar varza si deasupra smantana.
4. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, iar cand timpul trece treci la setarea grill si prajeste smantana deasupra!
(sursa: streetkitchen.hu)
Bejgli sarat cu jumari, si umlut cu caltabosi de sânge cu mere
Ingrediente
Pentru aluat:
- 2 dl lapte
- 2 dkg de drojdie
- 50 dkg făină
- 25 dkg de jumari măcinați
- 3 galbenusuri de ou
- sare
Pentru umplutura:
- caltabosi de sânge
- măr
- muștar cu seminte
1. Se amestecă jumarile măcinate și făina cu mâna. Scopul este ca grăsimea să înconjoare boabele de făină. (În acest fel, nu se va forma o plasă de gluten și veți obține un aluat sfărâmicios.)
2. Se încălzește laptele, apoi se amestecă drojdia. Se amestecă cele 3 gălbenușuri și se adaugă în aluat! Frământați totul într-o masă omogenă! Lăsați aluatul la crescut într-un loc cald.
3. Eliberează caltabosul cu sânge preferat de pe piele. Puneți umplutura într-un castron și radeți mărul în el. Apoi adăugați o linguriță de muștar și amestecați bine.
4. Întindeți uniform umplutura pe aluatul crescut și întins. Rulați-l, ungeți-l cu ou, înțepați-l cu o furculiță și coaceți-l până devine roșu și crocant!
Sperăm că am putut să vă oferim idei despre cum puteți face Crăciunul din acest an unic. Pentru mai multe idei, vizitați pagina noastră de Facebook!
Produse aferente
LOUIS TELLIER 3 mm sita pentru dispozitiv profesional pentru pasat M500
523,60 RON(440,00 RON + TVA)
2024.12.06.
LOUIS TELLIER 3 mm sita pentru dispozitiv profesional pentru pasat P1000
597,98 RON(502,50 RON + TVA)
2024.11.29.
LOUIS TELLIER S3 aparat pentru pasat legume
645,58 RON(542,50 RON + TVA)
LOUIS TELLIER X3-F aparat pentru pasat legume
779,45 RON(655,00 RON + TVA)
LOUIS TELLIER M500 Dispozitiv profesional pentru pasat-cadru
1.175,12 RON(987,50 RON + TVA)
LOUIS TELLIER P1000 Dispozitiv profesional pentru pasat-cadru
3.311,18 RON(2.782,50 RON + TVA)