gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Reteta de caserola cu varza cereasca

2024. 06. 03.

Reteta de caserola cu varza cereasca

Originea caserolei de varză

Originea caserolei de varză datează de câteva secole. A fost creat pentru că familiile mai puțin înstărite aveau nevoie de alimente durabile, hrănitoare și ușor de preparat.

Metoda străveche de conservare a varzei, muratul, permite și păstrarea aromelor. Astfel, varza servește drept materie primă bună nu doar pentru că era disponibilă și ca legumă proaspătă iarna, ci și pentru că este pur și simplu delicioasă.

Stratificarea ingredientelor este de multă vreme o soluție practică pentru prepararea unor preparate hrănitoare, astfel încât să nu ai nevoie de cantități uriașe de ingrediente mai greu sau mai costisitoare. În cazul caserolei de varză, straturile de varză alternează cu cea tocată amestec de carne și orez, care este adesea asezonat cu maghiran, ardei roșu și cu alte condimente. Această metodă nu numai că are ca rezultat o aromă bogată și complexă, dar permite utilizarea eficientă a materiilor prime.

Popularitatea caserolei cu varză a rămas neîntreruptă de-a lungul veacurilor, deoarece acest fel de mâncare se potrivește perfect climatelor mai reci și obiceiurilor alimentare ale oamenilor care trăiesc acolo.

 

Reteta de caserola cu varza cereasca

Încearcă această rețetă de caserolă cu varză! (Și nu ezitați să experimentați cu alte metode de preparare, deoarece există milioane de variații!)

Ingrediente:

  • 1 cană de orez
  • 60 dkg de varză murată
  • 2 capete de ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri boia macinata
  • 50 dkg carne tocată
  • 3 dl smantana
  • putin ulei de gatit (clasic floarea soarelui, dar il puteti face si cu ulei de masline)
  • Sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • si se mai poate adauga putina slanina sau ciolan, mai ales daca vrei o varianta ardeleneasca

Preparare:

  1. Prăjiți orezul în ulei până se albă, apoi adăugați sare și acoperiți cu apă și gătiți la abur la foc mic.
  2. Clătiți varza sub apă rece, apoi scurgeți bine.
  3. Tăiați ceapa și căleți-o în ulei! Apoi se ia de pe foc si se presara boia de ardei, apoi se adauga si carnea tocata! Adaugati condimentele (sare, piper și orice condiment despre care credeți că îi va potrivi bine - de exemplu, maghiran). Apoi amestecați bine la foc mediu.
  4. Scoateți vasul termorezistent și puneți în straturi orezul fiert, varza și carnea tocată. Pune și gustările surpriză delicioase (slănina) în el!
  5. Apoi intinde deasupra smantana asezonata cu sare si piper!
  6. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute!

Si suntem gata!

Îți lasă gura apă? Pentru noi da!

 

Îți plac astfel de rețete? Distribuie articolul și rețeta prietenilor tăi de pe Facebook!