gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Secretele bucătăriei asiatice

2023. 09. 29.

Secretele bucătăriei asiatice

Bucătăria asiatică este de fapt un termen destul de larg...

Dacă am vrea să descriem bucătăria asiatică cu un singur tip de mâncare, probabil că am eșua, deoarece include gastronomia multor țări. Aceasta include gastronomie chineză, japoneză, thailandeză, vietnameză, coreeană și chiar indiană.

Poate de aceea îl iubim atât de mult, pentru că este variat și diferit. Fiecare va găsi un fel de mâncare care se potrivește gustului său.

 

Cutreieră lumea din propria ta bucătărie!

 

Mâncarea cufundată în diverse tradiții asiatice poate fi găsită acum în aproape fiecare oraș important, iar multe dintre mirodeniile tipice pot fi achiziționate de la magazinul din colț. Prin urmare, dacă și tu ești iubitor de gastronomie asiatică și te simți ca acasă în bucătărie, te încurajăm să experimentezi cu curaj!

 

Există multe rețete pe internet, de la cele mai simple la cele mai complexe. Merită să aruncați o privire la unele dintre ele dacă v-ați săturat de aromele obișnuite și doriți ca masa dvs. să fie mai variată.

Înainte de a pătrunde în misterele bucătăriei asiatice, pregătește-te pentru o explozie de arome, deoarece dulce, sărat, acru și amar vor căpăta o nouă semnificație. Bucătăria fiecărei țări se bazează pe ingrediente diferite, uneori aparent neobișnuite. Dar crearea diferitelor feluri de mâncare a fost foarte influențată și de abordarea stilului de viață sănătos, așa că nu este neobișnuit ca în meniu să apară mâncăruri fără gluten, lactate și carne.

 

Din China până în Thailanda

Bucătăria chineză este renumită pentru condimentele sale speciale, datorită cărora preparatele sale sunt recunoscute oriunde în lume. Exemplele includ faimoșii tăiței prăjiți, rața Peking, rulourile de primăvară și orezul cu ou prăjit, care vă pot părea familiar.

Știați că și cultura hot pot provine din China?

Hot pot (sau fondue chinezească) nu este altceva decât o oală mare în care există o supa fierbinte, iar în jurul ei sunt aliniate alimente crude, care sunt gătite în câteva secunde când sunt scufundate în sucul fierbinte. Exemplele includ carne de vită feliată subțire, carne de porc, fructe de mare și diverse legume. În China, oala caldă este de fapt văzută ca baza meselor în comun și este savurată cu familia sau prietenii.

Dacă doriți să o încercați acasă, vă recomandăm oala electrică pentru fondue chinezească Louis Tellier, care va fi 100% vedeta petrecerilor voastre.

 

Secretele bucătăriei japoneze

Baza bucătăriei japoneze este armonia, condimentul restrâns și crearea unui echilibru între mâncare și băutură. Marele vedeta a bucătăriei este sushi, pe care îl poți pregăti cu ușurință acasă.

După achiziționarea ingredientelor proaspete și a tipului potrivit de orez, setul de preparare a sushi Suzooka simplifică semnificativ procesul de asamblare. Iar dacă vrei să rulezi singur rulada de maki, cu siguranță vei avea nevoie de un covoraș de modelare din bambus.

 

Secretele bucătăriei indiene

Bucătăria indiană este cunoscută pentru combinarea condimentelor exotice și a aromelor dulci și pline de caracter. În rândul indienilor, pe lângă preparatele din pui și miel, sunt extrem de populare și preparatele vegetariene, constând într-o combinație colorată de legume și legume.

Cu toate acestea, este important de știut că din cauza religiei hinduse, indienii nu consumă carne de vită, deoarece o consideră un animal sacru.

 

Bucătărie thailandeză

Istoria bucătăriei thailandeze datează din vechiul Siam și, deși a evoluat mult de-a lungul anilor, motivele sale caracteristice au rămas. Feniculul, limea proaspata, ghimbirul, iarba de lamaie si coriandru sunt inca ingredientele definitorii ale mancarii thailandeze. Printre acestea, satay de pui, pad thai și supa tom yum sunt celebre în lume.

 

Gustul special al bucătăriei asiatice a devenit ușor disponibil în întreaga lume. Există deja multe restaurante care reprezintă linia autentică, iar preparatele lor sunt ca gătitul unei bunici japoneze de sânge. Există, de asemenea, un număr mare de restaurante fast-food asiatice, unde diferite culturi culinare se îmbină adesea împreună, iar mâncarea lor este adesea adaptată papilelor gustative al oamenilor.

 

Dacă simți puțină afinitate de a apuca un șorț, cu ajutorul instrumentelor potriviteși tu te poți scufunda cu ușurință în lumea aromelor, culorilor și texturilor asiatice!