gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Secretul wafflei perfecte

2024. 07. 24.

Secretul wafflei perfecte

Secretul wafflei perfecte

Este o duminica după-amiază plictisitoare, ploioasă. O adevărată zi în care apăsați telefonul, stând pe canapea, „ar trebui să se întâmple ceva”. Cum poți salva starea de spirit în acest moment? Este suficient să șoptești în spațiu o întrebare aproape abia audibilă: Cine vrea waffle? Răspunsul răsună din toate gurile în același timp, împarte liniștea plictiselii în două: ЕЕЕЕЕU!!! La urma urmei, cine nu-și dorește acest produs de patiserie dulce, copt pe ambele părți?

Chiar și grecii antici coaceau napolitane între plăci de fier. Câteva mii de ani mai târziu, un meșter creativ a venit cu forma nervură, care amintește de un stup de albine. De atunci s-a răspândit în toată lumea.

Cu toate acestea, nu este considerat un desert peste tot. Sunt locuri în care fac sandvișuri din el și îl mănâncă și cu slănină crocantă. Dacă ar auzi că cineva mănâncă waffle cu frișcă și sos de ciocolată, ar fi șocați!

 

Reteta

De ce ai nevoie pentru rezultatul final perfect? In primul rand o reteta perfecta!

Ingrediente:

  • 550 de grame de făină fină
  • 850 mililitri de lapte
  • 5-6 ouă
  • 130 de grame de unt
  • 4 linguri de zahar (aprox. 80-90 grame)
  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 16 grame de zahăr vanilat
  • putina sare

Preparare:

  1. Bateți ouăle cu cele două tipuri de zahăr și sarea până devin spumos folosind un tel!
  2. Incalziti laptele. Turnati putin intr-un recipient separat si maruntiti in el drojdia impreuna cu putin zahar. 
  3. Se lasa sa se odihneasca 15 minute pana creste drojdia.
  4. Între timp, adăugați unt înmuiat în ouă. Adăugați făina și laptele la ouă.
  5. Folosind un tel, veți obține un rezultat final fără cocoloașe, amestecând constant.
  6. După ce ați așteptat cu răbdare timpul de odihnă, merită să amestecați ușor aluatul cu mișcări libere. Atenție! Trebuie să protejați micile bule de aer produse de drojdie.  Merită să amesteci masa nu numai înainte de prima coacere, ci și înainte de a coace fiecare waffle. Sunt doar câteva mișcări.
  7. Nu mai e nimic de făcut: poate fi adus aparatul de waffle și poate începe coacerea!

 

Materii prime

Cu toate acestea, rețeta perfectă este doar jumătate din succes. Achiziția de materii prime de înaltă calitate este esențială. Scrieti cu majuscule pe peretele bucătăriei: folosesc doar ingrediente de înaltă calitate! (Eventual poți să faci și poster de perete, astfel încât acest mesaj  să plutească în fața ochilor tăi. Cei care sunt foarte uituci se pot gândi și să-și facă un tatuaj, deși considerăm că este o exagerare.)

 

Secretul

99% dintre rețetele de waffle recomandă praful de copt pentru a ridicarea aluatul. Cu toate acestea, se obține un aluat mult mai ușor și mai aerisit dacă în locul prafului de copt se folosește drojdie. Dintre acestea, ar trebui să alegem versiunea proaspătă în loc de drojdie instant. Atentie! În timp ce aluatul cu praf de copt poate fi folosit imediat după amestecare, această versiune trebuie lăsată să se odihnească pentru un timp. Lăsați drojdia să acționeze timp de 30-40 de minute pentru a obține un rezultat cu adevărat spumos.

Sfat: Wafflele vor fi fenomenale dacă folosești aluat cu maia! Încercați, credeți-ne, vorbim din experiență!

 

Coacerea

Veți avea nevoie de un aparat de waffle pentru coacere. Aceste dispozitive sunt de obicei realizate cu un strat de teflon, deci nu sunt necesare pregătiri aditionale. Cu toate acestea, la aparatele mai vechi, unde acest strat este deja uzat, merită să aplicați puțin unt pentru a-l ajuta să „alunece”. În caz contrar, aluatul s-ar putea să se lipească.

 

La ce altceva merită să fii atent

Timpul de coacere este foarte important. Cu o mașină care funcționează corect, timpul de coacere ar trebui să fie între 3-4 minute. Dacă coaceți aluatul timp de 3 minute, obțineți waffle mai moi. Cu cât ne apropiem de 4 minute, cu atât culoarea va fi mai închisă si wafflele mai crocant. Este important să subliniați că fiecare aparat este diferit, așa că trebuie să experimentați propriul timp de coacere.

De asemenea, trebuie să experimentați cât de mult aluat ați pus in aparat deodată. Dacă adăugați prea puțin, s-ar putea să obțineți waffle prea mici, amorfe. Acestea sunt la fel de delicioase, dar să nu lăsăm o suprafață de atac pentru membrii familiei noastre mai critici. Nici prea mult aluat nu este bun, pentru că atunci când mașina este inchisa, se revarsă pe blatul din bucătărie.

 

Cu toate acestea, dacă folosești această rețetă și folosești un aparat profesional, nu trebuie să te temi deloc de critici. Sunteți garantat că nu veți rata rezultatul final. Întreaga familie o va iubi!