Toppinguri de pizza uimitoare, dar delicioase
2024. 10. 18.
Sosuri alternative pentru pizza
Majoritatea pizzarilor napolitani ar avea probabil un infarct de la baza (foarte populara la noi) de usturoi-smantana. Sosul de bază pentru pizza este făcut din roșii (strict) pasate manual, (strict) sare de mare și busuioc. Din această bază se face așa-numita „melc de tomate”. Acest lucru se face cu o lingură de sos, (strict) dintr-o singură mișcare.
Cu toate acestea, în alte părți ale lumii, unde napolitanii nu îl văd, merită să încercați altceva decât sosul de bază pentru pizza.
Sos pizza din pepene galben
Pepenele galben si sunca de Parma sunt prieteni buni, sunt si o pereche geniala la pizza. Când este sezon, faceti piure de pepene galben tăiat cubulețe! Se intinde pe aluat, se adauga mozzarella si se da la cuptor. După copt, îngrămădiți pe ea o porție de șuncă de Parma. Se toarna peste cu o portie de ulei de masline, iar varianta de vara a pizza cu sunca de Parma este gata.
Sos de pizza cu lamaie
Poate fi o surpriză, dar dacă radeți coaja de lămâie în puțin unt topit și o fierbeți câteva minute cu o lingură de smântână, rezultatul final va fi un mic sos de pizza grozav. Întindeți peste aluat acest sos aromat și după ce presărați mozzarella, se poate coace. După ce s-a copt, se rade deasupra puțină coajă de lămâie proaspătă și se stropește cu așchii de parmezan prăjit până la o culoare crocantă.
Toppinguri
Deși pizzeriile tradiționale respectă destul de strict regulile de preparare a pizza, există deja locuri în Italia unde sunt deschise la lucruri noi. De fapt, aproape zilnic găsim creatii uimitoare în meniu.
Pizza cu rozmarin si cartofi
Se arunca cativa cartofi in rondele impreuna cu putin ulei de masline in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce ai ras un usturoi intr-o portie de smantana si ai tocat putin rozmarin, intinde-l pe aluatul tau de pizza crud si intins. Apoi vin mozzarella și feliile de cartofi preprăjite. Dupa copt, un strop de ulei de masline si un strop de rozmarin proaspat, si voila! Pizza cu rozmarin-cartofi este gata!
Pizza cu varză mov
Dacă se întâmplă să rămâi o porție de varză aburită după o cină cu pulpe de rață, nu o arunca accidental. Se amestecă un aluat de pizza, se face piure jumătate din varză și se întinde pe aluat. Brânza, varza aburită rămasă pot merge pe pizza, iar dacă a mai rămas o jumătate de pulpă de rață, o puteți rupe in bucati mici. Dupa copt, parfumeaza-l cu putin ulei de masline. Rezultatul final va fi divin!
Pizza caramelizată cu pere și cafea
Caramelizeaza niste pere intr-o tigaie cu putin ulei de masline si un strop de zahar. Pune-l peste aluatul tău de pizza uns cu smântână și mozzarella. După copt, stropiți totul cu boabe de cafea prăjite. După aceea, nu a mai rămas decât nelipsitul ulei de măsline.
Topul care a rupt lumea in doua
Există un topping, care nu mai este surprinzător în zilele noastre, dar generează dezbateri la nivel mondial. Nu doar pizzariștii napolitani, ci întreaga planetă este cuplată de asta. Premisa care poate determina ruperea căsătoriilor. Unii îl adoră, alții îl consideră de-a dreptul sacrileg. Și acest topping este nimeni altul decât ananasul. Tu cărei tabere aparții?
Sperăm că am reușit să vă facem să doriți să încercați ceva nou. Încercați una dintre specialitățile de pizza enumerate mai sus! Frământați un lot de aluat și, în timp ce crește, vizitați pagina noastră de Facebook!
Produse aferente
GAMMO feliator pizza - ø10cm
17,85 RON(15,00 RON + TVA)
LOUIS TELLIER cutit pizza
38,68 RON(32,50 RON + TVA)
LOUIS TELLIER tava pizza 30cm-cositorita
44,62 RON(37,50 RON + TVA)
LOUIS TELLIER tava pizza 34cm-cositorita
50,58 RON(42,50 RON + TVA)
LOUIS TELLIER tava pizza 30cm-antiaderent
86,27 RON(72,50 RON + TVA)
LOUIS TELLIER tava pizza 34cm-antiaderent
101,15 RON(85,00 RON + TVA)
LOUIS TELLIER paleta pizza
232,05 RON(195,00 RON + TVA)
Cutie termoizolanta pizza cu capac, 62 litri
600,95 RON452,20 RON(380,00 RON + TVA)