gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Toppinguri de pizza uimitoare, dar delicioase

2024. 10. 18.

Toppinguri de pizza uimitoare, dar delicioase

Sosuri alternative pentru pizza

Majoritatea pizzarilor napolitani ar avea probabil un infarct de la baza (foarte populara la noi) de usturoi-smantana. Sosul de bază pentru pizza este făcut din roșii (strict) pasate manual, (strict) sare de mare și busuioc. Din această bază se face așa-numita „melc de tomate”. Acest lucru se face cu o lingură de sos, (strict) dintr-o singură mișcare.

Cu toate acestea, în alte părți ale lumii, unde napolitanii nu îl văd, merită să încercați altceva decât sosul de bază pentru pizza.

Sos pizza din pepene galben

Pepenele galben si sunca de Parma sunt prieteni buni, sunt si o pereche geniala la pizza. Când este sezon, faceti piure de pepene galben tăiat cubulețe! Se intinde pe aluat, se adauga mozzarella si se da la cuptor. După copt, îngrămădiți pe ea o porție de șuncă de Parma. Se toarna peste cu o portie de ulei de masline, iar varianta de vara a pizza cu sunca de Parma este gata.

Sos de pizza cu lamaie

Poate fi o surpriză, dar dacă radeți coaja de lămâie în puțin unt topit și o fierbeți câteva minute cu o lingură de smântână, rezultatul final va fi un mic sos de pizza grozav. Întindeți peste aluat  acest sos aromat și după ce presărați mozzarella, se poate coace. După ce s-a copt, se rade deasupra puțină coajă de lămâie proaspătă și se stropește cu așchii de parmezan prăjit până la o culoare crocantă.

 

Toppinguri

Deși pizzeriile tradiționale respectă destul de strict regulile de preparare a pizza, există deja locuri în Italia unde sunt deschise la lucruri noi. De fapt, aproape zilnic găsim creatii uimitoare în meniu.

Pizza cu rozmarin si cartofi

Se arunca cativa cartofi in rondele impreuna cu putin ulei de masline in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce ai ras un usturoi intr-o portie de smantana si ai tocat putin rozmarin, intinde-l pe aluatul tau de pizza crud si intins. Apoi vin mozzarella și feliile de cartofi preprăjite. Dupa copt, un strop de ulei de masline si un strop de rozmarin proaspat, si voila! Pizza cu rozmarin-cartofi este gata!

Pizza cu varză mov

Dacă se întâmplă să rămâi o porție de varză aburită după o cină cu pulpe de rață, nu o arunca accidental. Se amestecă un aluat de pizza, se face piure jumătate din varză și se întinde pe aluat. Brânza, varza aburită rămasă pot merge pe pizza, iar dacă a mai rămas o jumătate de pulpă de rață, o puteți rupe in bucati mici. Dupa copt, parfumeaza-l cu putin ulei de masline. Rezultatul final va fi divin!

Pizza caramelizată cu pere și cafea

Caramelizeaza niste pere intr-o tigaie cu putin ulei de masline si un strop de zahar. Pune-l peste aluatul tău de pizza uns cu smântână și  mozzarella. După copt, stropiți totul cu boabe de cafea prăjite. După aceea, nu a mai rămas decât nelipsitul ulei de măsline.

Topul care a rupt lumea in doua

Există un topping, care nu mai este surprinzător în zilele noastre, dar generează dezbateri la nivel mondial. Nu doar pizzariștii napolitani, ci întreaga planetă este cuplată de asta. Premisa care poate determina ruperea căsătoriilor. Unii îl adoră, alții îl consideră de-a dreptul sacrileg. Și acest topping este nimeni altul decât ananasul. Tu cărei tabere aparții?

 

Sperăm că am reușit să vă facem să doriți să încercați ceva nou. Încercați una dintre specialitățile de pizza enumerate mai sus! Frământați un lot de aluat și, în timp ce crește,  vizitați pagina noastră de Facebook!


Produse aferente