gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Urmăriți meciuri cu prietenii? Sfaturi pentru snackuri pentru oaspeții la nivel avansat

2023. 08. 28.

Urmăriți meciuri cu prietenii? Sfaturi pentru snackuri pentru oaspeții la nivel avansat

Vizionarea meciurilor cu prietenii

Fiecare eveniment sportiv major atrage telespectatorii la ecrane. Mai mult, nu sunt doar evenimente sportive majore: cine nu cunoaște pe cineva (poate chiar pe ei înșiși) care să nu rateze niciun meci al echipei favorite...? Sporturi precum fotbalul sau, să zicem, handbalul, pot atrage mii de telespectatori din toată țara să se așeze în fața televizorului.

Vizionarea unui astfel de joc se poate transforma într-o adevărată experiență comunitară dacă rudele, prietenii sau chiar vecinii vin să susțină împreună echipa noastră preferată. Astfel de evenimente au o atmosferă incomparabilă.

Iar aceasta atmosfera nu se datoreaza doar intoxicatiei provocate de multe beri! (Desigur, un dozator de bere rece poate fi la îndemână!) Dar nu există nicio îndoială că mâncarea și băuturile care ne însoțesc prin emoția meciului contribuie și ele la aceste ocazii.

 

Ce este o patina de bere?

Patina de bere a fost inițial dispozitivul cu care butoaiele de bere puteau fi duse în pivniță. Numele potrivit a început apoi să fie folosit metaforic pentru oamenii care beau multă bere. Astăzi, numim la fel și gustările pe care le mâncăm cu bere. Acestea sunt de obicei grase și/sau sărate pentru a induce o sete plăcută, pe care berea o va putea atenua.

Un simplu covrig sau un cornulet sărat poate fi, de asemenea, o patina de bere, dar paleta este mult mai largă decât atât. Orice gustare care se potrivește cu berea ca aspect, miros și gust poate fi în esență o patina de bere, deoarece evidențiază caracterul berii (și te face să vrei să mergi pentru următoarea rundă).

 

Patine de bere pentru oaspeți: sfaturi și rețete

Nu lipsesc ideile creative în întreaga lume. Din păcate, selecția de patine de bere a devenit destul de săracă aici, doar cei mai buni gospodari ar servi cu mai multe opțiuni decât arahide și chipsuri sărate. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți face niște patine de bere curioase pentru oaspeții tăi acasă!

 

Patina de bere cehă: utopenec

Una dintre gustările tipice cehe oferite cu bere este „utopenec”, care se traduce în mod interesant in „înecat”. (Potrivit legendei, și-a luat numele de la inventatorul său, care mai târziu s-a înecat tragic.) Nu este altceva decât un cârnați, care este tăiat în inele și maturat într-un suc de oțet si sare.  În marinadă se mai folosește ceapa, ardeiul și diverse condimente. 

În Cehia, oferta oricărui pub decent nu poate fi fără utopenec.

Dar bineînțeles că nu trebuie să te grăbești imediat în Cehia dacă vrei să o încerci! Il poti face si acasa! Cel mai bine este să folosiți hot dog numiti crinolină. Taiati cârnatul, pune-l cu pricepere într-un borcan, adaugă ceapa, ardeiul, murăturile, ardeiul cireș și alte lucruri asemănătoare! Apoi turnați apă cu sare-oțet peste el și lăsați-l să stea puțin! Până la începerea meciului, patina de bere cehă va fi gata!

 

Un alt patina de bere cehă: Hermelin marinat (sau brânză Camembert)

O altă gustare tipică cehă care este de obicei servită cu bere este hermelinul murat. Hermelin este o brânză asemănătoare camembertului (unii îl consideră un tip de camembert). Sunt marinate în ulei infuzat cu ceapă roșie, usturoi, ceapă roșie, boabe de piper și chili timp de zile (chiar și o săptămână sau două). Datorită gustului său picant, înțepător, cehii sunt siguri că este unul dintre cele mai bune lucruri de mâncat cu bere.

Hermelin este poate mai greu de găsit aici, dar alte brânzeturi Camembert sunt disponibile în majoritatea magazinelor. Poti alege condimentele din marinada dupa gustul tau, insa ceapa trebuie inclusa! Puteți folosi și ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui: gustul va fi evident puțin diferit, dar niciunul nu este mai bun sau mai rău! Tăiați brânza în discuri și stratificați ingredientele în borcanul de zidărie: brânză, apoi ceapa și condimentele, apoi din nou brânza și așa mai departe. 

Și dacă poți, mănâncă hermelinul marinat cu bere cehă!

 

Patina de bere hot dog

Dacă ați vota pentru o metodă puțin mai simplă decât metoda cehă de marinare, puteți în orice moment să combinați o simplă patina de bere cu hot dog. Să vedem cum să facem acest lucru acum, înainte de a ajunge la o altă caracteristică surprinzătoare în paragrafele următoare!

Pentru a face clasicul patina de bere hot dog ai nevoie doar de 40 de hot dog, 1 kg de foietaj, 1 ou, 4 linguri de făină și sosurile tale preferate (muștar, ketchup, maioneză etc.).

Se intinde aluatul foietaj la temperatura camerei pe o suprafata fainata. Tăiați-le în pătrate sau triunghiuri mici, ungeți-le cu sosul preferat și înfășurați în ele hot-dogii tăiați în bucăți mici! 

Ungeți blatul cu un ou și coaceți aproximativ un sfert de oră la 180°C, folosind coacerea sus-jos sau funcția ventilator! Fii cu ochii pe el ca să nu se arda - și bucură-te de el cu berea ta preferată imediat ce este gata și răcită la o temperatură comestibilă!

 

Patina de bere germană: inel de buze (ringli)

Nu în ultimul rând, există o specialitate germană, patina de bere germană, care nu este altceva decât inelul de buze cunoscut și sub numele de ringli.

Nemții sunt oricum creativi când vine vorba de asocierea berii. Aproape fiecare provincie are propriul patina de bere semnătură. Și este obișnuit pentru toți germanii că este greu să-ți imaginezi o bere prietenoasă fără cârnați albi sau hot-dogi crocanți.

De aceea, inelul de buze este unic, care nu este un cârnați, ci cu totul altceva: o hamsie, rulată în inel. Cunoscând gustările cehilor, nu ne mai mirăm că ajóka este și o gustare uleioasă. Mușcătură de pește puternic sărat, aromată cu capere: în cele mai multe cazuri, se rulează tocmai pentru ca o caperă să intre înăuntru.

 

Acum nimic nu poate sta în calea berilor turbo și a vizionarii meciurilor cu patine speciale de bere! Încercați una dintre specialități și discutați cu oaspeții cărora le place gustarea cehă sau germană! Aici puteți obține toate ustensilele de bucătărie de care aveți nevoie pentru a le pregăti!