gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

ANKA Supa crema de dovleac

2022. 12. 07.

ANKA Supa crema de dovleac

Reteta noastra este din cartea de retete ANKARSRUM.

Ingrediente:

600 de grame de dovleac proaspat
1 bucata de praz
50 de grame de ghimbir proaspat
2 linguri turmeric (de preferinta proaspat)
2 catei de usturoi
30 de grame de ulei de rapita
240 de grame de naut fiert
400 ml crema de cocos
700 ml supa de legume
7,5 grame de sare
5-10 grame de ardei cayenne

Deasupra:

70 de grame de seminte de dovleac
1 lingurita de sare
0,5 lingurite piper cayenne

ANKA Supa crema de dovleac, pas cu pas!

1. Curatati si taiati dovleacul in bucati mici. Pentru acest lucru, faceti cunostinta in acest videoclip cu accesoriul de taiat legume ANKARSRUM! Puneti apa la fierbere impreuna cu dovlacul, se adauga sare si se fierbe aproximativ 15 minute pana cand dovleacul este moale, apoi se lasa deoparte.
2. Taiati ceapa in bucati mici. Curatati si razuiti sau taiati marunt ghimbirul, turmericul (daca este proaspat) si usturoiul.
3. Turnati ulei intr-o tigaie si prajiti ghimbirul, turmericul si ceapa cateva minute la foc mediu.
4. Adaugati dovleacul si nautul scurs, apoi crema de cocos, supa de legume si fierbeti 10-15 minute.
5. Gustati si, daca este necesar, condimentati cu sare si piper cayenne.
6. Asamblati robotul ANKARSRUM a blenderul.
7. Turnati supa in blender si amestecati pana la omogenizare. Se dilueaza cu apa fierbinte daca supa devine prea groasa.

ANKA TIP:

Prajiti semintele de dovleac intr-o tigaie uscata, in timp ce le stropiti cu sare si piper cayenne, apoi presarati-le peste supa.