gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Arome balcanice acasa: reteta cevapcici

2024. 05. 26.

Arome balcanice acasa: reteta cevapcici

Dacă îți place mâncarea bogată și gustoasă, atunci una dintre bijuteriile bucătăriei balcanice, cevapcici, te va cuceri cu siguranță. Acești cârnați la grătar sunt perfecti pentru o cină în familie sau o întâlnire cu prietenii. Verificați rețeta și faceți-o acasă simplu și rapid cu Ankarsrum!

Ingrediente:

500 g carne de vită

500 g de miel

3 catei de usturoi

1 ceapa rosie

100 ml apă

Sare piper

1,5 lingurițe de boia

Pentru servire: Pâine pita, ajvar, legume proaspete și tzatziki

 

 

Preparare:

1. Asamblați robotul Ankarsrum cu accesoriul de tocat carne, folosiți sita de 4,5 mm.

2. Tăiați carnea de vită și miel în bucăți mai mari. Curățați usturoiul și ceapa roșie, puneți-le în mașina de tocat carne și măcinați-le la viteză mică.

3. Frământați carnea tocată cu apă, sare, piper și boia de ardei roșu. Se amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate. Apa ajută masa de carne să fie suculentă și ușor de modelat.

4. Acoperiți vasul cu folie și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru câteva ore. În acest timp, aromele se vor reuni suficient și masa va deveni mai fermă.  

5. Modelați masa de carne în cârnați subțiri. Se incinge uleiul incins intr-o tigaie si se prajesc cevapcici pana se rumenesc. Asigurați-vă că toate părțile sunt gătite uniform.

6. Serviți cevapcici proaspăt copți cu pita, ajvar, tzatziki și legume proaspete. Pâinea pita este baza perfectă, iar ajvar și tzatziki completează perfect gustul bogat al cevapcici. Iar legumele proaspete adaugă alimentelor prospețime crocantă.

 

Dacă vrei mai multe rețete delicioase, urmărește pagina noastră de Facebook și obține un robot de bucătărie Ankarsrum pentru a putea pregăti cu ușurință cele mai delicioase gustări!