gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Așa se prepară dovleacul

2024. 10. 29.

Așa se prepară dovleacul

De ce dovleacul este considerat un fruct? 

Considerăm totul un fruct în sens botanic, al cărui fruct conține semințe. În același timp, datorită celorlalte proprietăți, nevoi și sezonalitate, limbajul comun se referă și la dovleac ca legumă de iarnă. Îi plac condițiile calde (cum ar fi cuptorul) și conține nenumărate substanțe nutritive sănătoase și benefice.

În realitate, dovleacul este deci un copil al două lumi, purtând și multe proprietăți benefice ale lumii legumelor și fructelor. Și cine nu și-ar dori să profite la maximum de o mâncare atât de specială și versatilă?

 

Versatilitatea dovlecilor

Unul dintre numeroasele avantaje ale dovleacului este că nu este doar sănătos și gustos, ci și un clasic adevărat în gastronomia casnică. Acesta nu este deloc un accident! Aroma sa, care este perfectă pentru sezonul de iarnă, încălzește nu numai bucătăria si încălzește și sufletul. Probabil că a intrat în inimile noastre cu acesta!

Versatilitatea dovleacului este demonstrată de faptul că apare des cu ocazia Halloween-ului – deși atunci îndeplinește mai ales sarcini decorative.

Indiferent, este o mâncare aproape terifiant de versatilă (și, apropo, este și de top în ceea ce privește horror-ul, dacă o sculptăm puțin).

Să vedem cum poți scoate în evidență maximele arome pentru perioada de iarnă din agentul dublu aparținând a două lumi, dovleacul!

 

Așa se prepara cel mai bun dovleac

1. Sa fie totul curat!

La prepararea dovlecilor, nu este de mirare că este important să-i spălați și să-i curățați temeinic, este o senzație neplăcută atunci când ingredientele curățate necorespunzător provoacă surprize neașteptate în timpul consumului.

Tăiați dovleacul curat în felii mai mici după bunul plac: mai întâi în jumătate, apoi în mari, la final este recomandat să le tăiați în felii de grosimea a două degete și să scăpați de semințe!

2. Puneti dovleacul in cuptor!

Asezati feliile intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt si acoperiti totul cu folie de aluminiu. Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 de grade. Se lasa la copt in aceasta stare timp de 15 minute.

3. Jos cu folia!

Apoi scoateți folia de pe felii și lăsați-le la cuptor pentru încă 45 de minute, în timp ce vă bucurați de aromele delicioase care răsună prin casă. Este important să coaceți feliile până se înmoaie! Fiecare capodopera trebuie sa aiba o curba, asa ca este bine sa o lasi sa se odihneasca 15 minute in cuptorul oprit.

4. Pot veni suplimentele!

Desigur, dovleacul poate fi consumat singur, dar dacă chiar vrei să te bucuri de fructele coacerii, poți condimenta tratarea deja delicioasă cu chili, miere sau ghimbir.

Desigur, modul în care se face dovleacul nu este pus în piatră și, chiar și în acest proces relativ scurt, pot fi incluse multe trucuri pentru a modela perfect rețeta după propriul gust. Simțiți-vă liber să experimentați cu hârtia de copt și folia de aluminiu, dimensiunea feliilor, timpul de coacere sau chiar tipul de cuptor în care îl coaceți.

Poate duce la rezultate, textură și gust diferite dacă utilizați, de exemplu, un cuptor static tradițional pe gaz sau dacă puneți feliile într-un cuptor compact pentru pizza.

 

În magazinul nostru online,  veți găsi o selecție largă de cuptoare în multe dimensiuni, categorii și tehnologii. Dacă aveți chef să experimentați, asigurați-vă că aruncați o privire pe site-ul nostru!

Doriți să aflați despre alimente interesante? Distribuie articolul prietenilor tăi și urmărește-ne pe Facebook pentru conținut la fel de interesant!


Produse aferente