gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

BABKA cu sofran si fistic

2022. 12. 18.

BABKA cu sofran si fistic

Reteta de azi este pentru zilelor de iarna, prepar-o si tu, te ajutam cu videoclip cu reteta!

Aluat

150 ml lapte (3%)
1 gram de sofran
4 linguri de zahar
25 de grame de drojdie proaspata
125 de grame de unt la temperatura camerei
2 oua la temperatura camerei
360-420 grame de faina

Ingrediente pentru umplutura:

200 de grame de unt de fistic
65 de grame de fistic tocat
45 de grame de zahar

Ingrediente pentru siropul de zahar:

70 de grame de zahar
50 ml apa

BABKA cu sofran si fistic pas cu pas:

1. Pentru a prepara aluatul, asamblati robotul de bucatarie ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din otel inoxidabil, carligul de framantare si rola de framantare, precum si racleta pentru bolul de amestecare, care impiedica aluatul sa se lipeasca de peretii vasului. . Acestea fac parte din setul de baza, faceti cunostinta cu acesta dand clic AICI si AICI!

2. Sfaramati drojdia in bol.

3. Incalziti laptele cu sofran si zahar la 37 °C, apoi se ia de pe foc si se toarna in vasul de inox al robotului de bucatarie ANKARSRUM.

4. Adaugati ouale, untul si sarea pe rand in timp ce amestecati continuu la viteza mica, apoi treceti la viteza mai mare si adaugati treptat si faina. Framantam aluatul aproximativ 10 minute in robotul de bucatarie la viteza medie.

5. Cand aluatul este elastic, stralucitor si incepe sa se desparta de partile laterale ale vasului, lasti sa creasca, acoperit, in frigider pentru cel putin 8 ore.

6. Puneti aluatul pe o suprafata infainata, se presara deasupra cu faina si se intinde cca. intr-un dreptunghi de 25 x 40 cm. Intindeti acum umplutura (unt de fistic, fistic tocat si zahar) dar lasati o fasie de aproximativ 2 cm pe o parte lunga. Rulati aluatul incepand din partea lunga opusa. 

7. Impartiti rulada pe lungime cu un cutit ascutit in doua parti si intoarceti suprafata taiata in sus. Va aratam cum acest videoclip, apoi imbinati cele doua benzi si faceti o coroana din ele.

8. Ridicați cu atentie coroana preparata intr-o tava rotunda de copt si lasati-o acoperita timp de 1 ora.

9. In timp ce coroana creste, fierbeti zaharul si apa pana cand zaharul se dizolva, apoi lasati-o sa se raceasca. Acesta va fi siropul de zahar.

10. Pentru a coace cozonacul, preincalziti cuptorul la 200°C. Coaceți coroana in partea inferioara a cuptorului timp de 25-30 de minute pana primeste o culoare frumoasa. Folositi un frigarui pentru a verifica dacă este copt. 

Tip ANKARSRUM:

Ungeti imediat coroana cu siropul de zahar si lasati-o sa se raceasca inainte de a o servi. Se serveste cu ajutorul setului de cofetar ANKARSRUM.


Produse aferente