Carnavalul este aici, gogoși vă așteaptă!
2025. 01. 27.
Odată cu venirea lunilor reci, vine și sezonul gogoșilor, care este așteptat cu nerăbdare de toți cei dragi. Fie că este o petrecere de carnaval, o adunare de familie sau doar o simplă coacere în weekend, gogoșile sunt întotdeauna o alegere bună. Se pot face cu ușurință gogoși tradiționale, gogoși cu panglică, gogoși sau chiar o versiune nouă, creativă, dar pentru ca rezultatul să fie perfect, este important să folosiți instrumentele potrivite. Uneltele profesionale de bucătărie nu numai că fac procesul de coacere a gogoșilor mai ușor, dar fac și munca mai curată, mai rapidă și chiar mai plăcută.
1. Frământare
Baza pentru prepararea gogoșilor este aluatul frământat, dospit. Profesioniștii fac asta cu un robot de bucătărie, deoarece astfel nici mâinile, nici blatul de bucătărie nu vor fi lipicioase, făcându-l mai curat, mai igienic și mai ușor de pregătit aluatul. Când vine vorba de frământare, mixerul planetar MAXIMA este alegerea ideală.
2. Întinderea aluatului
În cazul minciunelelor, este esențial ca aluatul să fie foarte subțire. O masina de intins aluat manual sau electric pentru paste este o soluție excelentă pentru aceasta. Aceste instrumente sunt ideale pentru a pregăti nu numai gogoși, ci și lasagna și alte feluri de mâncare de casă.
3. Coacere
Deși gogoșile pot fi preparate și la cuptor, varianta tradițională se prăjește în ulei. O alegere deosebit de bună pentru aceasta este tigaia GAMMO, care poate fi folosită pe plite pe gaz, electrice, ceramice și cu inducție.
4. Coacerea gogoșilor pentru bucătării profesionale
Pentru a face cantități mai mari de gogoși, puteți alege și dintre aparatele de langosi și gogoși. În gama noastra găsiți aparatele de langosi și gogoși GÁZGRILL BGS-1 LO cu stand, care este echipat cu robinet de scurgere și piezo, precum și cu dispozitiv de siguranță termoelectric pentru ardere. Perfect pentru evenimente în aer liber sau utilizare mobilă.
5. Umplerea si decorarea gogosilor
Dulceata, ciocolata, crema sau glazura: dozatorul de aluat GAMMO este un ajutor esential pentru toate umpluturile si decoratiunile. Ideal pentru distribuirea precisă a prăjiturilor, brioșelor, vafelor, clătitelor și sosurilor, fără picurare și ușor. Il recomandam in special cofetariilor creativi.