gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Burger Smash făcut acasă

2025. 04. 15.

Burger Smash făcut acasă

Dacă te-ai săturat de hamburgerii fără gust și uscați, atunci e momentul să încerci genul smash burger – dar nu oricum! Secretul stă în carnea proaspăt tocată, pe care o poți pregăti chiar tu acasă cu o mașină de tocat carne puternică. Această metodă nu numai că oferă un gust și o textură mai bune, dar ridică experiența burgerului făcut acasă la un nou nivel.

De ce merită să faci carne tocată acasă?

Răspunsul este simplu: gust și textură imbatabile. Carnea tocată din magazin este adesea prea uscată sau tocată prea fin – dar dacă toci tu carnea proaspătă, știi exact ce conține.

Ingrediente (pentru 4 burgeri):

  • 400 g carne de vită (cu cel puțin 20% grăsime)
  • Sare, piper după gust
  • 4 felii de brânză hamburger
  • 4 chifle pentru hamburger

Iată cum să îl pregătești pas cu pas:

1. Atașează accesoriul de tocat carne la robotul Ankarsrum și folosește o sită cu găuri de 4,5 mm. Taie carnea fâșii, apoi adaug-o în mașină la viteză mică. Această tocare lentă ajută la menținerea structurii naturale a cărnii.

2. Condimentează carnea proaspăt tocată cu sare și piper după gust, apoi formează 4 bile de dimensiuni egale.

3. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mare. Adaugă chiftelele, apoi presează-le cu o presă pentru burgeri (sau cu fundul unei tigăi grele) până au o grosime de aproximativ 1,5 cm. Asta le va face crocante la exterior și suculente la interior.

4. Înainte de a le lua de pe foc, pune feliile de brânză peste chiflele fierbinți și lasă-le să se topească frumos.

5. Pune chiftelele preparate în chifle – poți adăuga salată, castraveți, ceapă sau orice îți place, dar sunt perfecte și simple.

 

Sfat:

Pentru o experiență cu adevărat profesională, rumenește părțile interioare ale chiflelor într-un pic de unt – acest lucru va scoate și mai mult în evidență gustul suculent al cărnii.