Chifle americane cu scorțișoară cu mere și nuci pecan
2023. 12. 04.
Merele și nucile pecan adaugă un aspect crocant la aceste prăjituri de inspirație americană. Robotul Ankarsrum este gata, haideți să mergem împreună într-o călătorie dulce! Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum.
Ingrediente:
Aluat
100 de grame de unt
25 de grame de drojdie proaspătă (sau 10 g de drojdie instant)
250 de grame de lapte
100 de grame de frisca groasă
100 de grame de zahăr
1 ou
Putina sare
480-540 de grame de făină de grâu
Umplatura:
125 de grame de unt la temperatura camerei
100 de grame de zahăr brun
1 lingura de faina
2 linguri de scorțișoară
2 mere
Deasupra:
1 ou
120 de grame de zahăr pudră
1-2 linguri de apă
100 de grame de nuci pecan
Chifle americane cu scorțișoară cu mere și nuci pecan pas cu pas:
Topiți untul și amestecați-l cu laptele și frisca. Încălziți amestecul la 37 °C, apoi asamblați robotul de bucătărie ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, cârligul de frământare spiralat și rola de frământare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică lipirea aluatului de pereții vasului.
Acum se sfărâmă drojdia proaspătă sau se toarnă drojdia instant în bol, apoi se adaugă ingredientele rămase pentru aluat.
Porniți mașina la viteză mică și creșteți-o treptat până la viteza medie. Frământați aluatul timp de 10-15 minute cu robotul Ankarsrum, crescând treptat frământarea la viteză medie.
Cand este gata se framanta cu mana, apoi se pune capacul si se lasa aluatul sa creasca 60 de minute.
Se amestecă ingredientele de umplutură, cu excepția mărului.
Răzuiți mărul și stoarceți sucul.
Întindeți aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 30 x 40 cm. Întindeți uniform umplutura pe toată suprafața aluatului, apoi distribuiți și mărul ras peste umplutură.
Acum rulați-l pe lungime și tăiați-l în 12 bucăți de lățime egală, apoi puneți aceste bucăți într-o tavă unsă cu unsoare, cu partea îndoită în partea de jos.
Acoperiți tava și lăsați chiflele să crească timp de 45 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 225 °C.
Ungeți chiflele cu oul bătut, apoi coaceți în mijlocul cuptorului pentru aproximativ 8-10 minute, apoi lăsați chiflele să se răcească complet.
Într-un castron, adăugați treptat apă în zahărul pudră pentru a face o glazură netedă, apoi turnați glazura peste chifle, apoi presărați nucile pecan deasupra.
Sfat Ankarsrum:
Niciodată nu poți avea suficientă glazură, așa că poți chiar să dublezi cantitatea!