gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Chifle de lux cu șofran

2023. 12. 04.

Chifle de lux cu șofran

Lasă magia Crăciunului să înceapă cu această chiflă cu șofran, care ascunde magia sărbătorii în fiecare mușcătură. Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum.

Ingrediente

Aluat

500 ml lapte

50 de grame de drojdie

1 gram de șofran

1 lingurita zahar

200 de grame de unt la temperatura camerei

1 lingurita sare

180 de grame de zahăr

840 de grame de făină

Umplatura

200 de grame de pastă de migdale

100 de grame de unt

2 linguri de zahar

2 linguri de zahar vanilat

Chifle de șofran de lux pas cu pas:

Se încălzește laptele la 37 °C.

Asamblați robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, cârligul de frământare în spirală și rola de frământare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică lipirea aluatului de pereții vasului.

Se sfărâmă drojdia în vasul pentru aluat și se toarnă laptele.

Se macină șofranul cu 1 gram de zahăr și se amestecă cu laptele cu drojdie.

Acum adaugă untul, sarea, zahărul pudră și aproape toată făina de grâu, lăsând doar puțin pentru copt.

Setați cronometrul pentru 10 minute.

Pune capacul pe vasul metalic si lasa aluatul sa creasca pana se dubleaza, aproximativ 40 de minute.

In timp ce aluatul creste, se rad migdalele si se amesteca cu untul, zaharul si zaharul vanilat.

Întindeți aluatul într-o tavă de copt ușor făinată într-un dreptunghi mare și întindeți peste umplutura, apoi îndoiți partea lungă pe cealaltă parte.

Tăiați fâșii de aproximativ 2 cm, răsuciți și întoarceți astfel încât capătul aluatului să fie sub chifle.

Se aseaza chiflele pe hartie de copt si se lasa la crescut 30 de minute, acoperite cu un prosop de bucatarie.

Preîncălziți cuptorul la 250 °C.

Ungeți chiflele cu oul bătut și stropiți deasupra cu migdale și zahăr pudră.

Coacem in mijlocul cuptorului timp de 6-8 minute pana cand chiflele devin maro auriu.

Sfat Ankarsrum:

Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar sub un prosop.


Produse aferente