gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

„Crêpe” clătita franțuzească

2023. 09. 06.

„Crêpe” clătita franțuzească

Clatitele sunt numite "crêpe" in Franta si sunt consumate umplute cu capsuni si alune. Ieși din zona ta de confort și surprinde-ți familia cu această specialitate neobișnuită de desert. Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum.

Ingrediente pentru 18 clătite:

150 de grame de făină

2 lingurite de zahar

1/2 lingurita de sare

600 ml lapte

3 ouă

3 linguri de unt sarat

4 linguri de unt sarat sau ulei de gatit pentru prajit

Ingrediente pentru umplutura:

Alune măcinate

Căpșuni proaspete sau inghetate, după gust

„Crêpe” clătite franțuzești pas cu pas: 

• Asamblați robotul de bucătărie ANKARSUM cu telul.

• Puneti faina, zaharul si sarea in bolul de mixare, apoi porniti robotul de bucătărie ANKARSUM la viteza medie.

• Adaugati 1/3 din lapte si amestecati cu robotul de bucatarie pana cand aluatul este fara cocoloase.

• Adăugați restul de lapte și oul, apoi amestecați până se omogenizează.

• Topim 3 linguri de unt si adaugam in aluat.

• Lăsați aluatul de clătite să stea 10 minute.

• Acum se încălzește o tigaie normală, se pun 4 linguri de unt sau ulei pe fund. Folositi o lingura, cu care turnați aprox.  1/4 cană de aluat în tigaie, apoi întindeți-l cu mișcări circulare. Faceți un aluat mai gros decât clătitele normale. Se prăjește 1-2 minute, apoi se întoarce cu grijă cu o spatulă și se prăjește 1-2 minute și pe cealaltă parte. Repetați acest lucru cu restul de aluat, folosind puțin ulei sau unt pentru a nu se lipi aluatul.

• Întindeți alunele și căpșunile feliate uniform pe aluat, rulați-l, apoi tăiați-l în fâșii. Decorați deasupra cu căpșuni.

Sfat Ankarsrum:

Pentru un rezultat final mai crocant, lăsați aluatul să se odihnească timp de o oră înainte de coacere.


Produse aferente