„Crêpe” clătita franțuzească
2023. 09. 06.
Clatitele sunt numite "crêpe" in Franta si sunt consumate umplute cu capsuni si alune. Ieși din zona ta de confort și surprinde-ți familia cu această specialitate neobișnuită de desert. Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum.
Ingrediente pentru 18 clătite:
150 de grame de făină
2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de sare
600 ml lapte
3 ouă
3 linguri de unt sarat
4 linguri de unt sarat sau ulei de gatit pentru prajit
Ingrediente pentru umplutura:
Alune măcinate
Căpșuni proaspete sau inghetate, după gust
„Crêpe” clătite franțuzești pas cu pas:
• Asamblați robotul de bucătărie ANKARSUM cu telul.
• Puneti faina, zaharul si sarea in bolul de mixare, apoi porniti robotul de bucătărie ANKARSUM la viteza medie.
• Adaugati 1/3 din lapte si amestecati cu robotul de bucatarie pana cand aluatul este fara cocoloase.
• Adăugați restul de lapte și oul, apoi amestecați până se omogenizează.
• Topim 3 linguri de unt si adaugam in aluat.
• Lăsați aluatul de clătite să stea 10 minute.
• Acum se încălzește o tigaie normală, se pun 4 linguri de unt sau ulei pe fund. Folositi o lingura, cu care turnați aprox. 1/4 cană de aluat în tigaie, apoi întindeți-l cu mișcări circulare. Faceți un aluat mai gros decât clătitele normale. Se prăjește 1-2 minute, apoi se întoarce cu grijă cu o spatulă și se prăjește 1-2 minute și pe cealaltă parte. Repetați acest lucru cu restul de aluat, folosind puțin ulei sau unt pentru a nu se lipi aluatul.
• Întindeți alunele și căpșunile feliate uniform pe aluat, rulați-l, apoi tăiați-l în fâșii. Decorați deasupra cu căpșuni.
Sfat Ankarsrum:
Pentru un rezultat final mai crocant, lăsați aluatul să se odihnească timp de o oră înainte de coacere.