Cupcake cu mere cu topping de caramel sarat
2023. 08. 21.
Nu întâmplător merele sunt vedetele zilelor de sfârșit de vară și de toamnă. Priviți dincolo de variațiile de plăcintă cu mere, în schimb creați ceva complet unic și special cu un muffin simplu, împodobit cu o coroană specială de mousse. Reteta noastra pentru aceasta saptamana este un cupcake extra delicios care te incanta cu mere delicioase, sos de caramel sarat si crema de mascarpone.
Rețeta noastră este din cartea de rețete ANKARSRUM.
Ingrediente:
2 oua
180 de grame de zahăr
100 de grame de ulei
200 de grame de lapte
240 de grame de făină de grâu
1 lingura de scortisoara
1 lingura de zahar vanilat
1 praf de sare
2 linguri praf de copt
Aproximativ 3 mere - Tăiați-le în bucăți mici
Cupcake cu mere cu topping de caramel sarat - pas cu pas
• Preîncălziți cuptorul la 185°C.
• Asamblați robotul dvs. de bucătărie ANKARSUM cu bolul de amestecare din plastic de 3,5 litri și accesoriul pentru tel dublu, care fac parte din setul de pornire.
• Amestecați ouăle și zahărul cu robotul de bucătărie până devine spumos.
• Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se adauga laptele.
• Cerneți toate ingredientele uscate, turnați-le treptat în aluatul de amestecare și amestecați până la omogenizare cu robotul ANKARSRUM.
• Acum scoateți vasul din robotul de bucătărie, adăugați bucățile de mere tocate în aluat, apoi amestecați-l cu o lingură.
• Luați o formă de brioșe și ungeți-o cu unt sau folosiți capsule pentru brioșe. Umple-le în matriță. Dacă este posibil, alegeți o formă mare de cupcake de dimensiune americană, care poate conține 15-16 brioșe.
• Se coace cca. timp de 20 de minute.
• Deoarece puterea fiecărui cuptor este diferită, verificați cu un test de ac dacă este copt corespunzător.
• Acum pregătiți sosul de caramel sărat.
Ingrediente pentru sosul caramel sarat:
180 de grame de zahăr
50 de grame de unt
150 de grame de friscă
1 lingurita sare
Caramel sărat, pas cu pas:
• Turnați zahărul măsurat într-o tigaie.
• Este important să folosiți o tigaie de fontă sau o oală cu fundul gros pentru a preveni arderea zahărului!
• În timp ce amestecăm continuu, topim zahărul, care în curând va deveni maro auriu. Ai grijă, ai grijă pentru că este foarte cald.
• Cand zaharul s-a topit, se ia cratita de pe foc si se adauga untul.
• Amestecați până la omogenizare, apoi adăugați frisca și sarea.
• Acum puneți din nou sosul de caramel pe aragaz și lăsați-l să fiarbă un minut. Ideea este că sosul este suficient de gros (rețineți că se îngroașă când se răcește).
• Răciți înainte de utilizare.
Ingrediente ale cremei de marcaropone:
200 de grame de mascarpone sau crema de branza
300 ml de friscă
90 g zahăr pudră
0,5 lingurita pudra de vanilie
Cremă de marcaropone pas cu pas:
• Asamblați-vă robotul ANKARSRUM cu telul.
• Puneti toate ingredientele in vasul de plastic, apoi amestecati la viteza medie pana devine o masa groasa, moale. Ai nevoie doar de câteva minute pentru a o întinde bine.
• Puneți-l într-o pungă cofetar și turnați-l deasupra fursecurilor terminate.
• La final se stropesc deasupra sosul de caramel sarat.