Empanadas - mancare spaniola cu un robot de bucatarie suedez
2022. 10. 31.
Ingrediente pentru 12 bucati
Pentru aluat:
- 360 de grame de faina de grau
- 75 de grame de unt
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita de sare
- ou pentru uns
Pentru umplutura:
- 100 de grame de miel tocat
- 100 de grame de branza feta
- 1 ceapa rosie
- 30 de grame de stafide
- 30 de grame de masline negre (taiate in bucati mai mari)
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita boia
- sare si piper dupa gust
Empanadas- pas pe pas:
Umplutura
1. Curatati ceapa si taiati-o in bucati mici.
2. Prajiti (caleti) ceapa si carnea tocata in ulei de masline.
3. Se condimenteaza cu chimen si boia, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
4. Acum amestecati-l cu stafidele si maslinele si lasati-l sa se raceasca in timp ce pregatiti aluatul.
Aluatul:
1. Preincalziti cuptorul la 175°C.
2. Pentru a face aluatul, asamblati ANKA cu bolul de amestecare de 7 litri din inox, carligul spiralat de framantare si rola de framantare, precum si racleta pentru bolul de amestecare, care impiedica lipirea aluatului de peretii vasului. Amestecati toate ingredientele intr-un aluat neted, apoi lasati-l sa se odihneasca in frigider pentru cel puțin 30 de minute.
3. Folositi accesoriul de rulat pastele ANKARSRUM Assistant si intindeti aluatul subtire, apoi decupati 12 cercuri si intindeti umplutura de carne pe jumatate din ele. Pune deasupra branza feta maruntita.
4. Indoiti aluatul in forma de crescent si apasati marginile impreuna cu o furculita.
5. Asezati-le pe o tava de copt si ungeti deasupra cu oul batut.
6. Coaceti-le in mijlocul cuptorului pentru aproximativ 25 de minute.
ANKA tip:
Se servesc cu diverse dipuri si o salata proaspata si crocanta.