Empanadas - mancare spaniola cu un robot de bucatarie suedez
2022. 10. 31.
Ingrediente pentru 12 bucati
Pentru aluat:
360 de grame de faina de grau
75 de grame de unt
100 ml lapte
1 ou
1 lingurita de sare
ou pentru uns
Pentru umplutura:
100 de grame de miel tocat
100 de grame de branza feta
1 ceapa rosie
30 de grame de stafide
30 de grame de masline negre (taiate in bucati mai mari)
1 lingurita chimen
1 lingurita boia
sare si piper dupa gust
Empanadas - mancare spaniola cu un robot de bucatarie suedez - pas pe pas:
Urmariti videoclipul cu reteta!
Umplutura
1. Curatati ceapa si taiati-o in bucati mici.
2. Prajiti (caleti) ceapa si carnea tocata in ulei de masline.
3. Se condimenteaza cu chimen si boia, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
4. Acum amestecati-l cu stafidele si maslinele si lasati-l sa se raceasca in timp ce pregatiti aluatul.
Aluatul:
1. Preincalziti cuptorul la 175°C.
2. Pentru a face aluatul, asamblati ANKA cu bolul de amestecare de 7 litri din inox, carligul spiralat de framantare si rola de framantare, precum si racleta pentru bolul de amestecare, care impiedica lipirea aluatului de peretii vasului. Acestea sunt parti ale setului de baza, faceti cunostinta cu continutul cutiei facand AICI si AICI! Amestecati toate ingredientele intr-un aluat neted, apoi lasati-l sa se odihneasca in frigider pentru cel puțin 30 de minute.
3. Folositi accesoriul de rulat pastele ANKARSRUM Assistant si intindeti aluatul subtire, apoi decupati 12 cercuri si intindeti umplutura de carne pe jumatate din ele. Pune deasupra branza feta maruntita.
4. Indoiti aluatul in forma de crescent si apasati marginile impreuna cu o furculita.
5. Asezati-le pe o tava de copt si ungeti deasupra cu oul batut.
6. Coaceti-le in mijlocul cuptorului pentru aproximativ 25 de minute.