Falafel, nu doar pentru vegani
2023. 01. 22.
Pregatiti falafelul de casa al familiei cu ajutorul robotului ANKARSRUM cu accesoriului de tocat carne si videoul de reteta.
Serviti cu pita, legume si hummus!
Reteta noastra este din cartea de retete ANKARSRUM.
Ingrediente pentru 4 persoane (pentru un total de 24 bucati de falafel)
330 de grame de naut uscat
1 ceapa mica
2 catei de usturoi (optional)
50 grame patrunjel sau coriandru (sau jumatate din fiecare)
2 lingurite de sare
5 grame de piper negru
5 grame de chimen
5 grame de coriandru
60 de grame de seminte de susan
45 de grame de ulei de masline
60 ml ulei de masline pentru ungerea tava
Falafel vegan pas cu pas:
• Urmariti videoclipul nostru cu reteta dand clic aici!
• Inainte de utilizare, inmuiati nautul in apa timp de cel putin 12 ore.
• Pune intr-un bol ceapa tocata, usturoiul tocat, patrunjelul/coriandrul tocat, sare, piper negru, chimen si coriandru langa nautul inmuiat si scurs.
• Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn.
• Asamblati robotul de bucatarie ANKARSRUM cu accesoriul de tocat carne si sita de 4,5 mm.
• Macinati amestecul de naut.
• Se adauga semintele de susan si uleiul de masline si se amesteca cu o lingura.
• Porniti cuptorul la 200°C si puneti 60 ml ulei de masline intr-o tava adanca pe gratarul din mijloc al cuptorului.
• Formati chiftelute din falafel (folositi aproximativ 2 linguri de amestec pentru a forma o bila).
• Scoateti tava de copt si puneti cu grija chiftelutele in ea, ungeti-le cu ulei de masline si coaceti la cuptor cca. timp de 10-15 minute.
• Acum scoateti din nou tava de copt si intoarceti cu grija chiftelutele, apoi puneti-le inapoi la cuptor pentru inca 10 minute.
• Asezati un prosop de hartie pe o farfurie si scoateti falafelele din cuptor. Prosopul de hartie va absorbi ulei.
Tip ANKARSRUM:
Faceti-i paine pita de casa, a carei reteta o gasiti aici. V-am pregatit si un videoclip cu reteta pentru asta, pe care il puteti accesa dand clic aici.