gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Gogoasa cu scortisoara

2023. 08. 21.

Gogoasa cu scortisoara

Gogoșile de casă pot fi facute nu doar în februarie, ci pe tot parcursul anului, iar varianta cu scorțișoară este un adevărat răsfăț de toamnă. Prepararea lor cu robotul ANKARSRUM este o joacă de copii! 

Efectuează cu ușurință procesul obositor de frământare pentru tine, astfel încât bucătăria ta va fi deja mai curată. 

Rețeta noastră este din cartea de rețete ANKARSRUM, iar acum adăugăm ca și ajutor un video cu rețeta.

Rețetă - pentru 10 gogoși

Ingrediente pentru aluat:

20 de grame de drojdie

50 de grame de unt

200 ml lapte

70 de grame de zahăr

1 ou

½ lingurita de sare

½ lămâie (coaja)

390-420 de grame de făină de grâu

Ingrediente pentru prajire:

1 litru de ulei

Zahăr după gust

Scorțișoară după gust

Gogoasa cu scortisoara pas cu pas:

• Urmărește videoclipul cu rețeta! Asamblați robotul de bucatarie ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, cârligul spiralat de frământat și rola de frământare, precum și cu racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică lipirea aluatului de pereții vasului. 

• Se sfărâmă drojdia în bol. Topiți untul într-o tigaie și adăugați laptele.

• Se incinge la maxim 37°C si se toarna peste drojdie in vasul metalic.

• Adăugați zahărul, sarea, oul, lămâia și adăugați treptat cea mai mare parte a făinii. Porniți robotul ANKARSUM și frământați timp de 10 minute. Aluatul trebuie să fie lipicios, dar ușor de gestionat. Dacă aveți îndoieli dacă consistența aluatului este corectă, verificati reteta dand clic aici pentru videoclip. Cand este gata, asezam aluatul pe suprafata infainata si se întinde într-un aluat gros de 1 cm. Tăiați forme circulare cu o formă rotundă pentru prăjituri, un pahar sau un castron, apoi tăiați o mică gaură în mijloc. Când ești gata, lasă-l să crească și se odihnește sub un prosop de bucătărie curat și uscat timp de 2-3 ore.

• Încingeți uleiul într-o tigaie la 175°C și prăjiți gogoșile 1 minut pe fiecare parte, apoi scurgeți-le. Ștergeți excesul de ulei cu un prosop de hârtie. Cand o aveti, rulati gogosile in amestecul de zahar si scortisoara cat sunt inca calde.

Sfat ANKARSRUM:

Puteți spori plăcerea gogoșilor proaspete cu dulceață, cremă de alune, budincă și înghețată!


Produse aferente