gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

2024. 03. 21.

Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște

În curând vine Paștele, și ceea ce nu ar putea fi un moment mai perfect pentru a pregăti o prăjitură de ciocolată delicioasă, care nu numai că oferă o plăcere deosebită celor carora le plac dulcurile, ci și ridica atmosfera de Paște. Permiteți-ne să vă prezentăm această rețetă divină care este garantat să cucerească inimile tuturor!

Ingrediente pentru tortul de ciocolata:

- 75 g de unt

- 2 linguri de zahar vanilat

- 100 ml apă

- 150 ml lapte

- 1 ou

- 180 g faina

- 40 g cacao pudra

- 2 linguri praf de copt

- 225 g zahăr

Glazura de ciocolata:

- 200 g ciocolata neagra

- 600 g crema de branza

- 200 ml smantana

- 120 g zahar pudra

- ciocolata pentru decor

 

Pregătirea tortului cu ciocolată - pas cu pas:

1. Preîncălziți cuptorul la 175 °C.

2. Topiți untul într-o tigaie, apoi lăsați-l să se răcească.

3. Asamblați robotul Ankarsrum cu bolul de mixare și telul.

4. Amestecați untul, zahărul vanilat, apa, laptele și ouăle în bolul de mixare.

5. Amestecați ingredientele uscate, apoi adăugați-le în aluat și amestecați la viteză mică până se omogenizează.

6. Tapetați tava de tort cu hârtie de copt, apoi umpleți-o cu aluatul.

7. Coaceți tortul timp de 30-45 de minute în partea inferioară a cuptorului. Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti.

8. Topiți ciocolata neagră la abur, apoi lăsați-o să se răcească.

9. Asamblați robotul cu accesoriul de mixare de creme și adăugați crema de brânză și smântâna în bolul de mixare, apoi amestecați-le.

10. Amestecați ciocolata topită și zahărul pudră, apoi amestecați la viteză mică într-o glazură cremoasă.

11. Ungeti centrul si blatul prajiturii cu crema de ciocolata. Se decorează cu ciocolată, apoi se lasă să se odihnească la frigider.

Sfat ANKARSRUM: Serviți cu setul cofetar Ankarsrum!


Produse aferente