Gustări festive: Rețetă de tort cu ciocolată de Paște
2024. 03. 21.
În curând vine Paștele, și ceea ce nu ar putea fi un moment mai perfect pentru a pregăti o prăjitură de ciocolată delicioasă, care nu numai că oferă o plăcere deosebită celor carora le plac dulcurile, ci și ridica atmosfera de Paște. Permiteți-ne să vă prezentăm această rețetă divină care este garantat să cucerească inimile tuturor!
Ingrediente pentru tortul de ciocolata:
- 75 g de unt
- 2 linguri de zahar vanilat
- 100 ml apă
- 150 ml lapte
- 1 ou
- 180 g faina
- 40 g cacao pudra
- 2 linguri praf de copt
- 225 g zahăr
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata neagra
- 600 g crema de branza
- 200 ml smantana
- 120 g zahar pudra
- ciocolata pentru decor
Pregătirea tortului cu ciocolată - pas cu pas:
1. Preîncălziți cuptorul la 175 °C.
2. Topiți untul într-o tigaie, apoi lăsați-l să se răcească.
3. Asamblați robotul Ankarsrum cu bolul de mixare și telul.
4. Amestecați untul, zahărul vanilat, apa, laptele și ouăle în bolul de mixare.
5. Amestecați ingredientele uscate, apoi adăugați-le în aluat și amestecați la viteză mică până se omogenizează.
6. Tapetați tava de tort cu hârtie de copt, apoi umpleți-o cu aluatul.
7. Coaceți tortul timp de 30-45 de minute în partea inferioară a cuptorului. Se lasa la racit, apoi se taie in doua parti.
8. Topiți ciocolata neagră la abur, apoi lăsați-o să se răcească.
9. Asamblați robotul cu accesoriul de mixare de creme și adăugați crema de brânză și smântâna în bolul de mixare, apoi amestecați-le.
10. Amestecați ciocolata topită și zahărul pudră, apoi amestecați la viteză mică într-o glazură cremoasă.
11. Ungeti centrul si blatul prajiturii cu crema de ciocolata. Se decorează cu ciocolată, apoi se lasă să se odihnească la frigider.