gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

În căutarea aromelor italiene

2023. 08. 17.

În căutarea aromelor italiene

Condimente italiene

Originile multor mâncăruri italiene și mirodenii italiene datează din Imperiul Roman antic. În același timp, bucătăria italiană, gastronomia atât de tipică Italiei, încă se crede că a căpătat forma pentru care este încă cunoscută în jurul secolului al XVIII-lea. Ar fi greu de negat că răspândirea cartofilor, a porumbului și, mai ales, a roșiilor a impulsionat foarte mult cultura gătitului a oamenilor care trăiesc în Peninsula Apeninilor.

Bucătăria italiană este extrem de diversă, și mai trebuie adăugat că prezintă diferențe semnificative în funcție de regiunea din țară pe care o vizitați.

Cu toate acestea, majoritatea italienilor au în comun că iubesc majoritatea condimentelor de mai jos, asociate pe bună dreptate cu bucătăria italiană:

  • busuioc
  • oregano
  • cimbru
  • pătrunjel
  • rozmarin
  • salvie
  • şofran
  • piper alb și negru
  • usturoi
  • fenicul.

(Majoritatea ierburilor pot fi cultivate chiar și acasă: cu ajutorul unei grădini inteligente!)

Pe lângă condimentele de mai sus, bucătăria italiană se caracterizează și prin simplitate. Cele mai cunoscute preparate sunt făcute din câteva ingrediente, iar cheia este mai mult calitatea ingredientelor și pregătirea excelentă.

 

Pui italian

Puteți folosi orice parte din pui, după gust. Fie ca iti plac aripioarele sau pulpele, nu vei fi dezamagita, si bineinteles ca poti folosi si piept de pui!

Sunt sigur că nu vei fi surprins dacă spun: vei înnebuni gustul caracteristic al puiului cu roșii.

Ingrediente

Pentru 4-5 persoane, ar trebui să aveți următoarele ingrediente disponibile în următoarele cantități:

  • aproximativ 1 kg de carne de pui (cum am menționat deja, orice parte a puiului),
  • aproximativ 1 litru de sos de roșii (poate puțin mai puțin, depinde cât de roșie vrei să fie),
  • 25-30 dkg măsline (de preferință negre și fără sâmburi),
  • 2 cepe roșii,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1 praf de busuioc macinat,
  • 1 praf de rozmarin macinat,
  • 1 praf de cimbru macinat,
  • putin ulei de masline,

    sare si piper dupa gust.

Prepararea puiului italian

  1. Prepararea pieptului de pui italian începe cu sărarea cărnii. Prăjiți-l apoi într-o oală cu puțin ulei de măsline pentru ca ambele părți să prindă puțină culoare.
  2. Apoi adăugați ceapa roșie feliată, usturoiul zdrobit, și măslinele - și asezonați totul cu piper, cimbru, rozmarin, busuioc și sare dacă doriți. În cele din urmă, amestecați totul bine!
  3. După 7-9 minute, turnați peste el sosul de roșii și întoarceți totul din nou. Apoi pui puiul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ o jumătate de oră. Este la îndemână pentru asta dacă ați copt carnea într-un vas rezistent la caldura, pentru că atunci puteți pune și vasul la cuptor. Dacă nu aveți, transferați carnea într-o tavă de copt și puneți-o la cuptor.
  4. Servește carnea prăjită cu paste gătite sau cu pâine crustă și nu există nicio îndoială că tuturor celor cărora le plac aromele mediteraneene le va plăcea.

 

Supă italiană de roșii

Iar daca vrei ca aperitivul sa fie autentic italian, ar trebui sa pregatesti si o supa italiana de rosii!

Ingrediente

Dacă gătiți pentru 4-5 persoane, aveți nevoie de ingredientele în cantitățile de mai jos:

  • 7-8 roșii decojite (pot fi și la conserva)
  • un litru și jumătate de supa de pui
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 pumni de frunze de busuioc
  • 1 praf de oregano macinat,
  • 1 praf de salvie macinata,
  • 1 praf de cimbru macinat,
  • putin ulei de masline,
  • si sare si piper dupa gust.

Mini bile de mozzarella pot fi folosite pentru servire.

Pregătirea supei italiene de roșii

  1. Tăiați ceapa roșie, apoi prăjiți-o în ulei de măsline. Taiati 4-5 catei de usturoi si adaugati la ceapa rosie.
  2. Apoi puteți adăuga roșiile, amestecați totul bine și adăugați bulionul. Condimentează-l cu oregano, salvie, cimbru și sare și piper dacă vrei! Gatiti la foc mic!
  3. După aproximativ 20 de minute, adăugați frunzele de busuioc și usturoiul rămas, apoi faceți piure supa folosind un  blender!
  4. Se pot servi cu bile de mozzarella! Iubitorii de rosii vor adora acest aperitiv italian!

 

Dacă ți-a plăcut postarea, nu ezita: fă câteva delicatese italiene săptămâna aceasta! Aici vei gasi toate instrumentele de care ai nevoie!


Produse aferente