Înghețată de Cheesecake– cea mai bună răcoritoare de vară cu ANKARSRUM!
2025. 06. 02.
Îți place cheesecake-ul, dar ți se pare prea dens în căldura verii? Avem o soluție excelentă: prepară înghețată din el! Această rețetă specială de înghețată cu cheesecake provine din cartea de rețete ANKARSRUM și îți va însenina cu siguranță zilele de vară.
Ingrediente:
- 4 gălbenușuri de ou
- 150 g zahăr
- 250 g lapte
- 150 g frisca
- 1 păstaie de vanilie
- 50 ml dulceață de afine
- 100 g biscuiți
- 2,5 g cardamom
- 25 g unt
Iată cum se prepară pas cu pas:
- Puneți bolul congelatorului în congelator pentru cel puțin 20-24 de ore, pentru a se răci la -18°C.
- Amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul, apoi adăugați păstaia de vanilie răzuită.
- Turnați laptele și smântâna, apoi amestecați bine cu un robot de bucătărie. Apoi puneți amestecul la frigider pentru 30 de minute.
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Fărâmițați biscuiții, amestecați-i cu cardamomul și untul tăiat cubulețe. Coaceți rapid până se rumenesc în 5 minute.
- Turnați amestecul rece în bolul aparatului de înghețată ANKARSRUM și amestecați timp de 20-25 de minute, până obțineți o consistență cremoasă.
- Turnați înghețata în formă în straturi - o porție de înghețată, o porție de dulceață de afine - apoi amestecați-o cu firimiturile de biscuiți prăjiți cu aromă de cardamom. Presărați și câțiva biscuiți deasupra.
- Puneți înghețata în congelator peste noapte pentru a se întări.
Sfat ANKA:
La servire, presărați cu bucăți de afine proaspete pentru o experiență și mai proaspătă și fructată!