gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Înghețată de Cheesecake– cea mai bună răcoritoare de vară cu ANKARSRUM!

2025. 06. 02.

Înghețată de Cheesecake– cea mai bună răcoritoare de vară cu ANKARSRUM!

Îți place cheesecake-ul, dar ți se pare prea dens în căldura verii? Avem o soluție excelentă: prepară înghețată din el! Această rețetă specială de înghețată cu cheesecake provine din cartea de rețete ANKARSRUM și îți va însenina cu siguranță zilele de vară.

 

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 250 g lapte
  • 150 g frisca
  • 1 păstaie de vanilie
  • 50 ml dulceață de afine
  • 100 g biscuiți
  • 2,5 g cardamom
  • 25 g unt

 

Iată cum se prepară pas cu pas:

  • Puneți bolul congelatorului în congelator pentru cel puțin 20-24 de ore, pentru a se răci la -18°C.
  • Amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul, apoi adăugați păstaia de vanilie răzuită.
  • Turnați laptele și smântâna, apoi amestecați bine cu un robot de bucătărie. Apoi puneți amestecul la frigider pentru 30 de minute.
  • Preîncălziți cuptorul la 200°C. Fărâmițați biscuiții, amestecați-i cu cardamomul și untul tăiat cubulețe. Coaceți rapid până se rumenesc în 5 minute.
  • Turnați amestecul rece în bolul aparatului de înghețată ANKARSRUM și amestecați timp de 20-25 de minute, până obțineți o consistență cremoasă.
  • Turnați înghețata în formă în straturi - o porție de înghețată, o porție de dulceață de afine - apoi amestecați-o cu firimiturile de biscuiți prăjiți cu aromă de cardamom. Presărați și câțiva biscuiți deasupra.
  • Puneți înghețata în congelator peste noapte pentru a se întări.

 

Sfat ANKA:

La servire, presărați cu bucăți de afine proaspete pentru o experiență și mai proaspătă și fructată!