Lasagna vegană cu accesoriul pentru paste ANKARSRUM
2022. 02. 23.
În articolul de săptămâna aceasta, preferăm veganii, pentru că le-am adus o rețetă delicioasă. Lasagna este de casă, folosind accesoriul pentru paste al robotului ANKASRUM. Rețeta noastră este din cartea de rețete ANKARSRUM.
Ingrediente pentru foi de lasagna:
• 390 de grame de făină dur
• cca. 200 ml apă
• 45 de grame de ulei de măsline
Foi de lasagna pas cu pas:
1. Asamblați robotul de bucătărie Ankarsrum cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, cârligul de frământare și rola de frământare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică aluatul să se lipească de pereții vasului.
2. Pune făina în bol și pornește robotul de bucătărie ANKARSRUM la viteză mică.
3. Turnați încet apă în vas.
4. Adăugați uleiul și trageți de pârghie spre centrul oalei după cum este necesar pentru a ajuta la distribuirea uniformă a ingredientelor. Când aluatul s-a unit, fixați pârghia la 1 deget de vas, setați cronometrul pentru 5 minute și lăsați robotul de bucătărie ANKARSRUM să frământe aluatul.
5. Puneți aluatul pe o suprafață de copt cu făină și frământați-l rapid cu mâna.
6. Acoperiți și lăsați la frigider timp de 30 de minute.
7. Acum asamblați accesoriul pentru paste ANKARSRUM Assistant.
8. Împărțiți aluatul în 6-8 părți.
9. Rulați primul aluat prin rolă. Aluatul se presara intotdeauna cu faina intre doua rulouri.
10. Setați comutatorul în poziția 2, apoi 3 și în final 4 și rulați până ajungeți la grosimea dorită.
11. Așezați foaia de lasagna pe o suprafață bine făinată și repetați pașii de mai sus până când tot aluatul este gros ca lasagna.
12. Din aceasta cantitate de aluat se pot face destule foi de lasagna pentru 2 lasagne, insa important este ca cu acest aluat se pot face si alte tipuri de lasagna, deoarece aluatul ramas va rezista 2 zile la frigider, bine acoperit. cu folie.
Sos Marinara:
• 150-200 de grame de tofu afumat (sau alt tofu marinat)
• 15 grame de ulei de măsline
• 1 ceapă
• 2-3 catei de usturoi
• 800 de grame de roșii zdrobite (pot fi și conservate)
• 15 grame de piure de roșii
• 10 grame de otet balsamic
• 10-15 grame de vegeta
• 10 grame de usturoi granule
• 10 grame busuioc uscat
• 10 grame de oregano uscat
• 5 grame de zahăr
• sare la nevoie (cantitatea depinde de conținutul de sare al vegetei)
Sos de „brânză” vegan
• 400 ml frisca de gătit pe bază de ovăz sau altă frisca de gătit fără lactate
• 150 de grame de brânză vegană rasă
• 1-2 linguri de vegeta
• 2 linguri amidon de porumb
Pentru servire: busuioc proaspăt
Sos și sos de brânză pas cu pas:
• Preîncălziți cuptorul la 200 C.
• Se sfărâmă tofu-ul în bucăți mici.
• Taiati cubulete ceapa si usturoiul.
• Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul in el. Adăugați tofu mărunțit și gătiți până când tofuul începe să se rumenească.
• Se adauga apoi rosiile, pasta de rosii, otetul balsamic si celelalte condimente, apoi se fierbe sub capac la foc mic minim 15 minute.
• Gatiti ingredientele sosului de branza vegan intr-o tigaie pana obtineti un sos gros, cremos.
Asamblarea lasagnei pas cu pas:
• Formați un strat de Marinara, apoi puneți deasupra foile de lasagna, apoi sosul de brânză vegan. Așezați-le atâta timp cât durează ingredientele. Sosul de brânză este ultimul strat.
• Se coace la cuptor aproximativ 30-35 de minute sau pana ce stratul de branza devine maro auriu.