gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Lipia suedeza

2023. 09. 06.

Lipia suedeza

Lipie, preparată după o rețetă suedeză, este o gustare perfectă pentru micul dejun, brunch și ceaiul de după-amiază, servită cu dressingul, sosul sau dulceața ta preferată. Rețeta noastră este din cartea de rețete ANKARSRUM.

Ingrediente:

50 de grame de drojdie

350 ml lapte

2 oua

15 grame de zahăr

5 grame de sare

600-650 de grame de făină

125 de grame de unt

Deasupra:

1 ou intreg

2 linguri de mac albastru

Lipie suedeza pas cu pas:

• Se încălzește laptele și se sfărâmă, apoi se amestecă drojdia.

• Asamblați robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, racleta pentru vasul de amestecat din metal, care împiedică lipirea aluatului de pereții vasului și rola de frământare, care fac parte din setul de bază. 

• Turnați ouăle, zahărul, sarea și cea mai mare parte din făină, apoi porniți robotul de bucătărie..

• Setați cronometrul pentru 5-10 minute și adăugați untul. Se amestecă la viteză mică.

• Se pune capacul pe vasul metalic si se lasa la crescut 30 de minute.

• Cand a crescut, asezam aluatul pe o tabla sau o suprafata infainata si il impartim in doua parti. Întindeți ambele cca. în dreptunghiuri de 20 x 40 cm.

• Ungeți-le blaturile cu ou bătut și pliați-le de trei ori.

• Tăiați bucăți de aproximativ 4 cm lățime și puneți-le în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.

• Se acopera si se lasa la dospit 30 de minute.

• Preîncălziți cuptorul la 225 ° C.

• Ungeți blatul cu ou și stropiți cu semințe de mac.

• Se coace in mijlocul cuptorului 6-7 minute si se lasa sa se raceasca in tava.

• Serviți cu ajutorul setului de cofetarie ANKARSRUM!

SFAT ANKARSRUM:

Serviți cu fructe de sezon, sirop sau smântână. Posibilitățile sunt nesfârșite!