Lipia suedeza
2023. 09. 06.
Lipie, preparată după o rețetă suedeză, este o gustare perfectă pentru micul dejun, brunch și ceaiul de după-amiază, servită cu dressingul, sosul sau dulceața ta preferată. Rețeta noastră este din cartea de rețete ANKARSRUM.
Ingrediente:
50 de grame de drojdie
350 ml lapte
2 oua
15 grame de zahăr
5 grame de sare
600-650 de grame de făină
125 de grame de unt
Deasupra:
1 ou intreg
2 linguri de mac albastru
Lipie suedeza pas cu pas:
• Se încălzește laptele și se sfărâmă, apoi se amestecă drojdia.
• Asamblați robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil, racleta pentru vasul de amestecat din metal, care împiedică lipirea aluatului de pereții vasului și rola de frământare, care fac parte din setul de bază.
• Turnați ouăle, zahărul, sarea și cea mai mare parte din făină, apoi porniți robotul de bucătărie..
• Setați cronometrul pentru 5-10 minute și adăugați untul. Se amestecă la viteză mică.
• Se pune capacul pe vasul metalic si se lasa la crescut 30 de minute.
• Cand a crescut, asezam aluatul pe o tabla sau o suprafata infainata si il impartim in doua parti. Întindeți ambele cca. în dreptunghiuri de 20 x 40 cm.
• Ungeți-le blaturile cu ou bătut și pliați-le de trei ori.
• Tăiați bucăți de aproximativ 4 cm lățime și puneți-le în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
• Se acopera si se lasa la dospit 30 de minute.
• Preîncălziți cuptorul la 225 ° C.
• Ungeți blatul cu ou și stropiți cu semințe de mac.
• Se coace in mijlocul cuptorului 6-7 minute si se lasa sa se raceasca in tava.
• Serviți cu ajutorul setului de cofetarie ANKARSRUM!
SFAT ANKARSRUM:
Serviți cu fructe de sezon, sirop sau smântână. Posibilitățile sunt nesfârșite!