gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Mini prajitura cu bezea si lamaie cu video reteta

2023. 07. 21.

Mini prajitura cu bezea si lamaie cu video reteta

Iata o mini prajitura racoritoare, pufoasa si super draguta! Placinta clasica cu bezea cu lamaie este o alegere perfecta pentru orice anotimp. De data aceasta, reteta noastra este din cartea de retete ANKARSRUM, iar noi va vom ajuta sa o pregatiti cu un  videoclip cu reteta!

Ingrediente pentru 6 prajituri:

Aluat:

200 de grame de unt la temperatura camerei

90 de grame de zahar

240 de grame de faina

10 grame de zahar vanilat

5 grame de praf de copt

Bezea:

4 albusuri

240 de grame de zahar granulat

300 g de lemon curd, a carui reteta exacta poate fi gasita pe internet sub denumirea de Lemon curd

Prajitura cu bezea pas cu pas:

• Preincalziti cuptorul la 175 °C si ungeti cu unt 6 forme de mini placinte cu diametrul de 9 cm, apoi fainandu-le. 

• Asamblati robotul ANKARSRUM cu vasul de amestecare de 7 litri din otel inoxidabil, racleta pentru vasul de amestecat din metal, care impiedica lipirea aluatului de peretii vasului, si rola de framantare.

• Adaugati ingredientele pentru aluat si porniti masina la viteza mica/medie. Cand aluatul s-a unit, folositi mainile pentru a forma 6 bile de aceeasi dimensiune si presati-le in formele de placinta.

• Coaceti-le la cuptor pana se rumenesc, aprox. timp de 10-12 minute.

• Scoateti din cuptor si intindeti un strat de crema de lamaie in centrul placintelor pana cand placintele sunt inca calde. Dupa aceea, le lasam sa se raceasca putin, apoi le scoatem din forme.

• Bateti albusurile si zaharul pudra cu un tel de mana pana devine spumos intr-un vas peste abur fierbinte, pana la o temperatura de 65 °C, folositi un termometru pentru aceasta. Aceasta va fi crema de bezea.

• Asamblati robotul dvs. de bucatarie Ankarsrum cu bolul de amestecare din plastic de 3,5 litri si accesoriul pentru telul dublu.

• Se ia de pe foc zaharul pudra si albusurile si se amesteca cu un tel Ankarsrum pana se raceste crema de bezea, sa fie lucioasa si tare, ca in acest video. Ungeti blatul cu crema de lamaie al placintelor cu mousse si caramelizati cu grija bezeaua folosind o torta de bucatar. 

Sfat ANKARSRUM :

Serviti cu vin de desert delicios sau limonada proaspata!