gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Paine cu maia cu robotul de bucatarie ANKARSRUM

2023. 03. 03.

Paine cu maia cu robotul de bucatarie ANKARSRUM

E bine de stiut, ca atunci cand painea se coace, glutenul usureaza procesarea aluatului. Glutenul din grau ofera cele mai bune proprietati de coacere. De aceea cel putin jumatate din faina folosita pentru aluat sa fie faina de grau, astfel incat aluatul sa se ridice bine si painea sa fie poroasa si aeroasa. Cealalta jumatate din faina poate fi inlocuita cu orice faina alternativa.

Ingrediente:

250 gr maia, hranit in seara de dinainte
990 gr faina
600 ml apa rece
20 gr sare
condimente uscate, dupa gust
Seminte oleaginoase, pentru decor

Unt cu zahar brun:

200 gr unt
½ lingurita cu sare de mare
lamaie dupa gust

Paine cu maia cu robotul de bucatarie ANKARSRUM - pas cu pas.

•  Asamblati robotul ANKARSRUM cu bolul din inox de 7 litri, cu carligul si rola de framantare, respectiv cu spatula montabila, care impiedica lipirea aluatului pe peretel interior al bolului. Aceste accesorii fac parte din dotarea standard a produsului, faceti cunostinta cu continutul cutiei accesand filmul de AICI si AICI!
• Puneti drojdia, faina si apa in bolul din inox. Framantam aluatul la viteza medie timp de 10 minute.
• Adaugati sarea si framantati inca 5 minute.
• Puneti capacul pe vas si lasati aluatul sa creasca 30 de minute. Indoiti acum aluatul in bol de la o margine la alta. Puneti capacul inapoi pe vas si lasati-l sa creasca inca 30 de minute.
• Repetati procesul de mai sus de trei ori.
• Când ati terminat de pliat, puneti aluatul pe o suprafata usor infainata. Nu-l framantati, impartiti doar in 2-3 parti egale.
• Formati-le in paini rotunde.
• Puneti un prosop de bucatarie in cosul de fermentare si puneti putina faina pe el. Puneti aluatul in cosuri.
• Acum introduceti-l in frigider si lasati-l sa creasca peste noapte. Aluatul rezista in frigider doua-trei zile, asa ca le puteti coace treptat ori de cate ori doriti sa serviti paine proaspat coapta.

Coacere:

• Cuptorul se preincalzeste la 270 °C, cu convectie.
• Scoateti painea din frigider si indepartati-l din cos. Scuturati excesul de faina si taiati un esantion in aluat cu o lama de ras ascutita. Daca nu aveti chef sa-l decorati, atunci ungeti partea superioara a aluatului cu putina apa si rulati-o putin in seminte.
• Dupa marimea painii, painea se coace aprox.20-30 de minute, temperatura de coacere sa fie de 96 °C.
• Cand este gata, trebuie lasat pe un gratar sa se raceasca.

Unt cu zahar brun:

• Untul se pune intr-o tigaie si se prajeste pana se rumeneste.
• Se toarna intr-un bol, apoi se pune la frigider si se lasa sa se intareasca complet.
• Se scoate untul, apoi se mixeaza "spumos" in bolul din plastic cu bratele pentru spuma. Se adauga putina sare de mare sau suc de lamaie.

Tipp ANKARSRUM:

In acest video veti gasi si alte idei de decorare a painii.


Produse aferente