Pâine cu stafide
2023. 10. 31.
Pâinea cu stafide nu numai că poate decora masa de mic dejun, ci poate fi și un acompaniament perfect pentru momentele de familie în orice moment al zilei. Mirosul delicateselor proaspăt coapte aduce o căldură intimă în pereții casei tale, trezește pofta tuturor și poți face ziua familiei cu adevărat specială cu pâine de casă. Împachetați o gustare din propria pâine pentru copiii și pentru dvs.
Rețeta noastră este din cartea de rețete ANKARSRUM.
Reţetă:
50 de grame de drojdie
550 ml lapte
1 lingura de miere
2 lingurite de sare
250 de grame de stafide
660-720 grame de făină
Pâine cu stafide pas cu pas:
• Asamblați robotul ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din oțel inoxidabil inclus în setul de bază, cârligul spiralat de frământare și rola de frământare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care împiedică lipirea aluatului de pereții vasului.
• Se sfărâmă drojdia în bol cu laptele încălzit la 37℃. Laptele se toarnă treptat.
• Se adauga apoi miere, sare si stafidele. La final se adauga faina putin cate putin. Lăsați mașina să frământe până când aluatul se desparte de marginea vasului, aceasta este aprox. 10-12 minute.
• Apoi puneți capacul vasului pe vas și lăsați aluatul deoparte să crească timp de 1 oră.
• Acum împărțiți aluatul în trei părți și modelați-l în forma dorită de pâine. Se lasă la crescut încă o oră sub un prosop de bucătărie.
• Setați cuptorul la o temperatură de 220 ℃. Dacă aveți ocazia, porniți funcția de abur de pe cuptor, dacă cuptorul dvs. nu are abur, puneți în cuptor un recipient termorezistent umplut cu apă. Efectul de abur va fi în continuare disponibil. Se coace cca. timp de 30 de minute.
Sfat ANKARSRUM:
Întrucât pâinea are un gust dulce, serviți-o cu unt condimentat de casă!