gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Pasi conservari sucului de roșiilor

2024. 02. 02.

Pasi conservari sucului de roșiilor

Conservarea sucului de roșii

Dintre tendintele din bucatarie si gospodarie din ultimii ani se remarca conservarea sucului de roșii. Din ce în ce mai mulți oameni pregatesc suc de roșii acasă. Dar nu este nimic surprinzător în asta, dacă ne gândim că aromele de casă întrec totul. Ca să nu mai vorbim de cât de ușor este să știi exact cum au fost făcute conservele de roșii. La urma urmei, ai pus ingredientele personal in el. Astfel, știi exact că nu conține niciun aditiv pe care ai prefera să-l eviti.

Procesul de conservare este transmis din generație în generație în multe familii. Rețeta bunicii se bazează de obicei pe o metodologie dovedită. Generațiile mai tinere, în schimb, le place adesea să regândească vechea rețetă. Prin urmare, poate fi util să afli și să te uiți la alte rețete chiar dacă altfel ești complet mulțumit de sucul de rosii făcută de mama ta.

 

Suc de roșii fără conservanți

Dacă menționam ingredientele care de obicei nu sunt necesare atunci când faceți suc de rosii acasă, nu avem nevoie de conservanți. Dacă o pregatiti corect, fiecare borcan de roșii va rezista mult timp în cămară și nici o porție nu se va strica.

Să vedem pașii pregatirii sucului de roșii cu modul GAMMO!

 

Pașii pentru conservarea sucului de roșii

Ingrediente

Cantitatile de mai jos sunt pentru conservarea a aproximativ 5 litri de suc de rosii.

  • 7-8 kg de roșii
  • 3-4 linguri de sare

 

Veți avea nevoie cu siguranță de urmatoarele:

  • storcător de roșii
  • 10 borcane pentru conserve de jumătate de litru sau de 5 de un litru
  • oală
  • pilote, pături (pentru acoperire)

 

Pregătire

1. pas

Spălați bine roșiile, chiar și de mai multe ori! Scopul este să scapi de toată murdăria! Curățați-le, tăiați părțile deteriorate și partea verde din jurul tulpinii! Pune deoparte un kilogram și jumătate din cele mai frumoase piese!

2. pas

Cu un burete de vase complet curat (de preferință nou), folosește apă cu oțet pentru a spăla toate uneltele pe care le vei folosi: oale, linguri, cuțite, storcatorul și borcanele! Si in fimal mainile!

3. pas

Tăiați roșiile în jumătate. Așezați-le pe rând în oală și zdrobiti-le cu mișcări de strângere! După primul kilogram, puneti oala pe foc, apoi continuați cu restul rosiilor: adăugați întotdeauna încă un kilogram la roșiile care se încălzesc.

4. pas

Păstrați rosiile la o temperatură ridicată și amestecați constant! Când începe să fiarbă, reduceți temperatura! După aceea, nu trebuie să amesteci constant, numai din când în când! Gatiti asa timp de 30-40 de minute!

5. pas

Urmeaza stoarcerea! Se toarnă in storcator cu un polonic! Apoi pune-l din nou pe foc pentru încă 50-70 de minute! (Aici puteți controla densitatea în funcție de cât timp o gătiți.)

6. pas

Intre timp puneti borcanele spalate cu apa cu otet cu susul in jos in tava de copt spalata tot cu otet! Puneti-le in cuptor si se setati cuptorul la 120-130°C! Când cuptorul s-a încălzit la această temperatură, așteptați 8-10 minute și apoi închideți-l! Dar lasati borcanele în cuptor!

7. pas

Imediat ce sucul de rosii a ajuns la grosimea dorita, adaugam sarea si rosiile intregi lasate deoparte!

8. pas

Acum puteți scoate borcanele din cuptor. Atenție: borcanele sunt fierbinți, au propria greutate și se răsturnează ușor! Puneți roșiile întregi în borcane.

9. pas

Toarna sucul de rosii care a fiert pana acum pe foc peste rosiile din borcane!

10. pas

Acum vine partea în care va fi nevoie de toată puterea ta! (Sau dacă credeți, cereți-l pe cel mai musculos locuitor al casei să vă ajute cu asta!) Capacele borcanelor trebuie înfășurate cât mai strâns și cât mai bine! Acest pas este crucial pentru că dacă capacul nu se închide bine, sucul se va strica!

11. pas

Pot veni cuverturi, pături, pături: pune borcanele între ele, împachetează-le bine! Trebuie să le lăsați așa cel puțin 24 de ore, așa că faceți o treabă temeinică și puneți compoziția într-un loc sigur!

Dupa 24 de ore poti alinia in camara borcanele cu suc de rosii preparate!

Pofta buna!

 

După cum vezi, prepararea sucului de roșii nu este deosebit de complicată, dar trebuie să fii atent la fiecare pas! Dacă faci o treabă bună, vei avea sosuri de roșii divine aliniate în cămară, care vor rezista mult timp!

Puteți să luați oricare dintre ele oricând dacă doriți ceva italian sau pe bază de roșii!

 

Ai chef de ceva magie în bucătărie? Ești în cel mai bun loc! Aruncă o privire la magazinul nostru onlineunde vei găsi unelte de bucătărie de cea mai bună calitate!


Produse aferente