gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Prajitura de cafea a bunicii

2023. 09. 06.

Prajitura de cafea a bunicii

Îți mai aduci aminte de vechile prăjituri de cafea ale bunicii? Vezi cum fac bunicile suedeze acest lucru și arată-l propriei tale bunici.

Dulceul clasic, bogat în umplutură de cafea cerească, se prepară foarte ușor cu ajutorul robotului de bucătărie ANKARSRUM, iar bucătăria și mâinile tale rămân curate!

Să vedem cum se face prăjitura cu cafea a bunicii suedeze, cu o umplutură de cafea superba!

Ingrediente pentru 18-20 bucăți:

200 de grame de unt

90 de grame de zahăr

360 de grame de făină

90 de grame de făină

1 lingurita praf de copt

2 linguri de Nescafé sau altă cafea instant

½ linguriță de zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutura:

75 de grame de unt

90 de grame de zahăr pudră

½ lingură de cacao

1 lingură de cafea rece (de preferință preparată, dar dacă nu ai, este bună și cafeaua măcinată)

1 lingurita zahar vanilat

Prajitura de cafea a bunicii, pas cu pas:

• Asamblați robotul ANKARSRUM cu telul și bolul de plastic, care fac parte din setul de bază.

• Tăiați untul la temperatura camerei în bucăți mici și amestecați toate ingredientele (cu excepția ingredientelor de umplutură).

• Din aluat se fac doua rulouri de aproximativ 25 cm turnand aluatul pe folie si ruland-o, apoi se da la frigider pentru minim 10 minute. Preîncălziți cuptorul la 175°C.

• Desfaceți și tăiați fursecurile la o grosime de 1 cm, așezați-le pe tava de copt și apăsați-le ușor pe suprafața lor cu mâinile.

• Se coace in mijlocul cuptorului aproximativ 10 minute sau pana se rumenesc frumos, apoi se lasa sa se raceasca complet.

• Reasamblați robotul ANKARSRUM cu accesoriul tel și mixer pentru crema.

• Faceți umplutura amestecând untul la temperatura camerei cu ingredientele rămase folosind robotul de bucătărie.

• Întindeți crema rezultată gros pe o jumătate de prăjitură, apoi puneți un alt fursec deasupra, aceasta va fi pălăria lui.

Sfat ANKARSRUM!

Prăjiturile clasice de cafea sunt de obicei făcute cu umplutură, dar dacă nu sunt umplute, puteți să savurați în continuare aceeași prăjitură delicioasă cu ceai cu aromă de cafea împreună cu familia.


Produse aferente