gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Prajitura tip Chifla Suncake cu crema de patiserie de lamaie si vanilie

2023. 03. 03.

Prajitura tip Chifla Suncake cu crema de patiserie de lamaie si vanilie

Permiteti soarelui sa intre in bucataria dvs. si faceti aceste prajituri rotunde "Suncake" cu crema de patiserie cu lamaie si vanilie. Reteta noastra provine din cartea de retete ANKARSRUM.

Ingrediente pentru 24 bucati:

Aluat:

500 ml lapte
150 grame Zahar cristal
50 grame drojdie proaspata
2 lingurite cardamom proaspat macinat
1 lingurita de sare
780-840 grame faina de grau
150 grame unt la temperatura camerei

Crema de patiserie:

250 ml lapte
½ boaba de vanilie
3 galbenus de ou
coaja unei lamai
75 grame zahar cristal
2 lingura amidon de porumb
25 grame de unt

Decor:

50 grame de unt
150 g zahar cristal

Prajitura tip Chifla Suncake cu crema de patiserie de lamaie si vanilie - preparare pas cu pas:

Aluat:

1. Se incalzeste laptele la 37°C.
2. Asamblati robotul ANKARSRUM cu bolul din inox de 7 litri, cu carligul si rola de framantare, respectiv cu spatula montabila, care impiedica lipirea aluatului pe peretel interior al bolului. Aceste accesorii fac parte din dotarea standard a produsului, faceti cunostinta cu continutul cutiei accesand filmul de AICI si AICI!
3. Sfaramati drojdia in bol si adaugati laptele, apoi porniti masina la viteza mica.
4. Se toarna zaharul, cardamomul, sarea, faina si untul in bol.
5. Setati cronometrul aparatului pe 10 minute si framantati aluatul la viteza medie. Acum puneti capacul si lasati aluatul sa creasca timp de 30 de minute.

Crema de patiserie:

1. Se fierbe laptele cu pastaia de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca 15 minute.
2. Se amesteca galbenusurile, zaharul, amidonul de porumb si coaja de lamaie. Adaugati treptat laptele de vanilie.
3. Se incalzeste amestecul la foc mic-mediu, amestecand constant. Nu lasati sa inceapa sa fiarba.
4. Se ia de pe foc, se scoate pastaia de vanilie si se adauga untul. Strecurati crema de patiserie si lasati-o sa se raceasca.

Aluat:

1. Se imparte aluatul in 24 de parti si se formeaza chifle netede. Se pun intr-o tava de copt. Se lasa chiflele sa creasca. Se lasa pana se dubleaza, adica aprox. 30 minute.
2. Preincalziti cuptorul la 225 °C.
3. Se formeaza o mica groapa in chifle si se toarna in acestea crema de patiserie.
4. Coacem 8-10 minute in mijlocul cuptorului.
5. Cand chiflele s-au racit, topim untul si presarati zaharul deasupra!

Tipp ANKARSRUM:

Serviti prajitura utilizand setul de cofetar ANKARSRUM!