Ravioli de casă cu spanac și ricotta
2024. 04. 08.
Ravioli de casă proaspete și delicioase sunt întotdeauna un succes garantat la masă. Oferă o combinație incomparabil de delicioasă de paste de casă și o umplutură gustoasă, spanac-ricotta, care poate fi preparată cu ușurință acasă. În această rețetă, vei găsi pași detaliați despre cum să faci ravioli perfecte de casă, pas cu pas.
Aluat:
500 g făină de grâu dur (griș măcinat fin sau făină de paste)
7 ouă
3,5 linguri ulei
Umplutură cu spanac și ricotta:
100 g spanac proaspăt
50 g ricotta
100 g parmezan ras fin
1 catel de usturoi
Coaja unei lămâi
Sucul unei lămâi
Sare si piper negru
1. Asamblați robotul dvs. Ankarsrum cu vasul din oțel inoxidabil si brațul de frământare..
2. Pentru a pregăti aluatul, puneți făina în vasul pregătit, apoi porniți robotul la viteză mică. Adăugați treptat ouăle, apoi turnați uleiul. Dacă este necesar, trageți maneta spre centrul vasului pentru a ajuta ingredientele să se îmbine mai bine. Când aluatul se îmbină, puneți mânerul la 1 inch de partea laterală a vasului. Setați cronometrul pentru 8 minute și lăsați-l să se frământe.
3. După ce aluatul este gata, puneți-l pe o suprafață cu făină și frământați pentru scurt timp. Acoperiți și lăsați să se odihnească la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
4. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, apoi fierbe spanacul la abur până se evaporă cea mai mare parte a lichidului. Se ia de pe foc si se amesteca cu ricotta, usturoiul tocat, coaja de lamaie rasa si sucul de lamaie. Se amestecă până se omogenizează cu un mixer manual sau cu accesoriul de blender, apoi se condimentează după gust.
5. Montați accesoriul de rulat paste pe robotul Ankarsrum, apoi împărțiți aluatul în 3-4 părți. Aplatizați fiecare bucată cu mâinile și întindeți aluatul la cea mai mică viteză, punând rola la 0. Îndoiți aluatul, apoi treceți-l de câteva ori, crescând treptat setarea aparatului.
6. Puneți aluatul întins pe o suprafață ușor făinată, apoi întindeți-l cu umplutura de spanac. Îndoiți cealaltă jumătate de aluat peste umplutură. Tăiați bucățile de ravioli.
7. Gătiți ravioli în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 5 minute sau până când plutesc la suprafață. Se serveste fierbinte, ornat cu parmezan ras si salata.
Descoperiți o experiență de bucătărie mai ușoară și mai gustoasă cu robotul de bucătărie Ankarsrum! Cumpărați-l acum și urmariti site-ul nostru pentru mai multe rețete inspirate!