gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Reteta de inghetata de lamaie tentant de cremoasa

2024. 06. 20.

Reteta de inghetata de lamaie tentant de cremoasa

Avantajul înghețatei de casă este că știi exact ce este in ea și poți personaliza gustul după propriul tău gust. Armonia perfectă a aromei strălucitoare de lămâie și textura moale mătăsos oferă o experiență cu adevărat răcoritoare. Fie că sunteți în căutarea unui dulce răcoritor pentru o zi fierbinte de vară sau doriți să faceți un desert ușor pentru familie, această rețetă este ideală pentru orice ocazie. Bucurați-vă de prospețime cu o linguriță de înghețată cremoasă de lămâie!

Ingrediente: 

Pentru crema de lamaie:

2 galbenusuri de ou

1 ou

200 g de zahăr

2 lămâi

100 g de unt

Pentru inghetata:

600 ml de frisca

175 ml lapte condensat

 

Înainte de a începe, pune vasul cu înghețată la congelator timp de 24 de ore!

1. Începeți prin a rade coaja de lămâi. Între timp, conectați storcatorul de citrice la robotul Ankarsrum și stoarceți sucul de la lămâie.

2. Amestecați gălbenușurile, ouăle întregi și zahărul într-un castron mare. La abur, începeți să amestecați amestecul de ouă cu sucul de lămâie și coaja de lămâie.

3. Amestecați continuu până când amestecul se îngroașă și devine cremos.

4. Se ia amestecul de pe foc si se adauga untul. Se amestecă până când untul se dizolvă complet, apoi se lasă crema de lămâie să se răcească complet.

5. Amestecați frisca și laptele condensat într-un castron mare.

6. Cand crema de lamaie s-a racit, adauga-o incet in amestecul de crema. Se amestecă cu grijă, astfel încât crema de lămâie să fie distribuită uniform.

7. Asamblați bolul cu înghețată și porniți robotul Ankarsrum la viteză mică și adăugați încet amestecul prin deschiderea de pe capac. Lăsați mașina să funcționeze aproximativ 20 de minute, apoi adăugați mai multă cremă de lămâie.

8. Puneți la congelator pentru cel puțin 30 de minute, apoi scoateți înghețata din congelator cu 5 minute înainte de servire pentru a putea fi scoasă mai ușor.

 

Dacă vrei mai multe rețete delicioase, urmărește pagina noastră de Facebook și achizitionati robotul de bucătărie Ankarsrum pentru a putea pregăti cu ușurință cele mai delicioase gustări!