Retete usoare de prajituri de vara
2023. 07. 03.
Prajituri racoritoare de vara
A venit vara. Nu exista niciun nor pe cer. Razele soarelui sunt calde. Caldura este inabusitoare. Stai pe terasa ta, la umbra. Desi este o adiere mica, placuta, totusi simti caldura. Sorbiti limonada rece ca gheata pentru a va potoli setea, dar ceva inca lipseste.
Ceva cu adevarat racoritor, o gustare usoara.
Ceva spumos, cu fructe, dulce sau poate putin acru.
Un tort de vara usora!
Daca gura iti salivează deja, nu mai ezita, pregateste-te pentru urmatorul astfel de moment! Faceti prajituri care cu siguranta vor fi bine venite in caldura aceasta!
Prajituri de vara fara coacere
In aceasta caldura, nu este neaparat o idee buna sa pornesti cuptorul, ca poate incalzi apartamentul. Prajiturile fara coacere au fost inventate doar pentru aceasta ocazie!
Deserturile in pahare, de exemplu, sunt solutii simple si grozave. Pot fi variate in nenumarate moduri, sunt usor de racit si, desigur, sunt divin de delicioase! Poate include biscuiti, branza de vaci, fructe, dulceata, budinca, spuma, iaurt, inghetata - gama de posibilitati este nelimitata. Puteti chiar sa caramelizati ingredientele cu o torta de bucatar.
Piureul de castane este regele deserturilor. Poate fi preparat in cateva secunde, iar gustul vorbeste de la sine! Daca vrei si sa te destinzi cu stilul de servire, poti folosi si un pahar precum paharul patrat Fingerfood din trestie de zahar biodegradabil.
Prajitura de vara cu branza de vaci: placinta cu piersici si branza de vaci
Branza de vaci poate cadea foarte bine si in caldura verii. Si ce modalitate mai buna de a combina branza de vaci cu fructele de sezon? Ce poate fi mai placut decat o placinta cu branza si piersici - fie rece, fie calda...?
Daca sunteti de acord ca nu este nimic mai bun decat asta intr-o dupa-amiaza de vara, atunci trebuie sa obtineti doar cateva ingrediente si va puteți surprinde deja familia sau invitatii cu o placinta cu fructe.
Ingrediente
Pentru aluatul placintei, veti avea nevoie doar de 30 dkg de faina, 25-30 dkg de unt (este o alegere excelenta sa folositi unt modelat de casa), si putina apa.
Iar pentru umplutura, 5-6 piersici (puteti folosi piersici, caise sau chiar nectarine daca doriti), 2 oua, 25 dkg branza de vaci, 10 dkg iaurt, 1 lamaie, 1 praf de vanilie si 1-2 linguri de zahar pudra.
Pregatirea
Unge tava de placinta cu unt, presarati cu faina si puneti-l in frigider! Amestecati 30 dkg de faina cu 25 dkg de unt rece taiat cuburi si un praf de sare cu miscari rapide, apoi adaugati 6 linguri de apa rece si framantati pana se omogenizeaza! Inveliti-l in folie de plastic si puneti-l la frigider sa se odihneasca!
20 de minute mai tarziu, scoateti aluatul si tava de placinta! Intindeti aluatul pe o placa de framantat cu faina sau din silicon si puneti-l in forma. Intepa-l cu o furculita, apoi puneti-l in congelator pentru 2 minute!
Puneti aluatul la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, cu greutati. Coaceti pana devine maronie deschis, apoi lasati deoparte in timp ce pregatiti umplutura!
Decupati piersicile si despartiti ouale! Bate albusurile. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul, se adauga putina coaja de lamaie rasa, galbenusurile de ou, vanilie si zahar pudra. Apoi, cu mare grija, amestecati cu spuma de albus.
Turnati crema rezultata in vasul de placinta racit si puneti deasupra piersicile feliate! Puneti placinta la cuptorul preincalzit pentru inca 20-30 de minute, iar placinta cu piersici si branza de vaci este gata!
Tort de vara cu fructe: vis de coacaze
Dar piersicul nu este singurul fruct care poate fi folosit pentru a face un tort divin de vara.
Ce zici de coacaze, de exemplu? Gustul sau inconfundabil face experienta de neuitat!
Ingrediente
Visul de coacaze este format din aluat si crema, cu cateva decorațiuni deasupra.
Pentru aluat ai nevoie de 8 oua, 8 linguri de zahar si 8 linguri de faina, precum si 1 lingurita de praf de copt si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.
Pentru crema, 1 litru de lapte, 8 linguri de gris, 20 dkg margarina, 20 dkg zahar pudra si cca. 50-60 dkg de coacaze.
Pregatirea
Realizarea aluatului incepe cu separarea oualor. Trebuie sa amesteci galbenusurile cu zaharul pana devine spuma. Bateti albusul intr-o spuma tare!
Se amesteca praful de copt si bicarbonatul de sodiu in faina. Se toarna galbenusul de ou in spuma tare si se amesteca cu grija. Stracurati amestecul de faina printr-o sita si continuati sa amestecati cu grija.
Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox. 15-20 cm x 30-40 cm) si se netezeste uniform. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
In timp ce aluatul se coace, puteti pregati crema. Incepeti prin a face un gris cu lapte traditional din lapte si gris - dar fara zahar! Lasa apoi grisul sa se raceasca. Intre timp, amestecati margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si turnati-o in budinca de lapte complet racita. Se amesteca totul in timp ce se adauga coacazele spalate.
Dupa ce aluatul este copt, lasati-l sa se raceasca si indepartati cu grija hartia de copt. Taiati in jumatate pe orizontala. Aplicati crema uniform pe partea de jos, apoi puneti din nou partea de sus! Raciti si lasati totul la frigider pentru inca cateva ore. La final, decoram cu zahar pudra si punem deasupra cateva coacaze!
Speram ca am putut sa va oferim cateva idei despre ce fel de prajituri usoare de vara ar fi bune la caldura! Si daca mai aveti nevoie de cateva instrumente pentru a le realiza, aruncati o privire in magazinul nostru online: cu siguranta veti gasi aici ceea ce aveti nevoie!