gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Rețete vegane de vară

2023. 06. 12.

Rețete vegane de vară

Fructe și legume proaspete

Cu vremea caldă de vară, sistemul digestiv funcționează mai lent. Prin urmare, în căldura zilei, merită să evitați mesele grele și să acordați mai multă atenție unei alimentații sănătoase. Acesta este modul în care vă puteți menține nivelul de energie ridicat. 

De exemplu, este recomandat să consumi cât mai multe fructe proaspete, deoarece fructele hidratează și conțin vitamine și antioxidanți importanți, care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar. Și este, de asemenea, indicat să includeți legume proaspete în mesele dvs.: alimentele bogate în fibre ajută la menținerea sănătății digestive.

Majoritatea meselor vegane se bazează în special pe fructe și legume. De aceea ar putea merita să încerci rețete vegane în lunile de vară, chiar dacă altfel nu urmezi o dietă vegană! V-am adus și câteva rețete vegane pe care ar trebui să le încercați cândva vara!

 

Frigarui de fructe

O frigărui de fructe poate fi o gustare gustoasă si simplă. Dacă v-ați săturat să gustați fructele crude, atunci încercați această rețetă!

Ingredientele le puteti alege dupa bunul plac - va recomandam ca acestea sa includa mere, pere si ananas, iar caisele nu trebuie ratate! Veți avea nevoie și de puțin suc de lămâie, scorțișoară măcinată și ulei de cocos.

Puteți folosi un curățător manual de mere pentru a curăța rapid merele și perele și este disponibil și un instrument profesional pentru prepararea ananasului. Iar daca pui si citrice pe frigarui, vei avea nevoie si de un curatator electric de citrice profesional! Tăiați fructele decojite cubulețe și puneți-le pe o frigărui (găsiți instrumente profesionale pentru asta aici si aici), stropiți-le cu scorțișoară, stropiți-le cu puțin ulei de cocos, apoi acoperiți-le cu folie și coaceți-le doar zece minute!

Rezultatul va vorbi de la sine! Surprinde-ți familia sau oaspeții cu niște frigărui de fructe: vor linge toate cele zece degete după aceea!

 

Supa de pepene galbena

Pepene galben Canary, pepene galben Galia sau pepene galben Cantalup: cărui soi de pepene  galben poți spune nu? Indiferent ce pepene este preferatul tău, merită să încerci să faci supă cremă din el!

De asemenea, veți avea nevoie de 4-5 decilitri de lapte de cocos și 12-14 frunze de mentă (puteți crește chiar și singur menta cu ajutorul unei grădini inteligente). Nu trebuie să faci altceva decât să scoateti sâmburi și taiați cubulețe pepenele galben, să-l faci piure într-un blender până se omogenizează cu lapte de cocos și un praf de sare, apoi se răcește bine! 

Este greu de imaginat că atunci când servești supa plăcut rece cu frunze de mentă tocate, oricine ar putea spune nu.

 

Paste avocado-roșii 

Dacă vă plac paste și mâncăruri cu roșii, încercați pastele avocado-roșii! Savoarea cerească care caracterizează acest fel de mâncare este atât de captivantă încât de fapt nu există cuvinte pentru el.

Veți avea nevoie de 50 dkg de spaghete dure, 2 avocado, 1-2 căței de usturoi, 1 lămâie, 4-5 linguri de ulei de măsline și bineînțeles roșii, de preferință roșii cherry.

Începeți prin a găti pastele! Pune deoparte o jumătate de cană de apă de gătit. Așezați accesoriul de blender pe robotul de bucătărie! Apoi zdrobiți avocado și usturoiul în blenderul robotului de bucătărie și asezonați totul cu suc de lămâie, puțin ulei, sare, piper și eventual pătrunjel proaspăt. Amestecați amestecul cu robotul de bucătărie până obțineți o textură cremoasă, apoi adăugați apa de gătit pe care ați pus-o deoparte! Inca un amestec, si nu mai ramane decat sa amestecam pastele cu sosul rezultat si sa servim cu rosiile!

 

Nu ai încă toate instrumentele pentru a pregăti aceste feluri de mâncare delicioase? Aruncă o privire la magazinul nostru online și obține uneltele de bucătărie de care ai nevoie astăzi!