Rubarb Galette - placinta franceza
2024. 07. 15.
Stiati ca Galette este placinta preferata a francezilor? Exista amintiri despre ea deja din epoca romana. O legenda minunata este atasata istoriei sale. A fost odata ca nici o data, un sclav la un ospat care a gasit o fasole in tort, asa ca a devenit regele zilei. Mai tarziu, in secolul al XII-lea, a fost ascuns in el o moneda de argint, alegandu-se astfel regina sau regele zilei.
Acuma vei fi Regele Bucatariei, pregatind reteta rustica de Galette de rubarba de la ANKARSRUM, care este tot din cartea de retete Ankarsrum, si acest videoclip te va ajuta sa-l pregatesti!
Ingrediente:
190 de grame de faina
1 lingura de zahar pudra
varf de cutit de sare
150 de grame de unt rece sarat
3 linguri de apa
1 ou batut
Crema cu frangipane:
200 de grame de pasta de migdale
1 ou
15 grame de unt
1 lingura de faina
500 de grame de rubarba
Suc de ½ lamaie
2 linguri de zahar
1 lingura de amidon de cartofi
50 de grame de fulgi de migdale
3 linguri de zahar din trestie
Rubarb Galette, placinta frantuzeasca, pas cu pas
• Amestecati faina, zaharul pudra si sarea in bolul de amestecare al robotului de bucatarie ANKARSRUM, care face parte din setul de baza, dar poate fi achizitionat si separat.
• Adaugati untul rece taiat cubulete mici si amestecati cu telul ANKARSRUM.
• Adaugati apa si amestecati pana cand apa se combina cu celelalte ingrediente.
• Acum infasurati aluatul in folie si puneti-l la frigider pentru cel putin o ora (aluatul se poate odihni peste noapte).
Crema cu frangipane pas cu pas:
• Radeti piureul de migdale in bolul de mixare si amesteca pana se omogenizeaza cu telul robotului ANKARSRUM, impreuna cu 1 ou, untul, faina si zaharul din trestie.
• Daca este necesar, curatati si spalati rubarba, apoi taiati-o in forma dorita.
• Amestecati cu zeama de lamaie, zaharul si amidonul din cartofi, apoi lasati sa se odihneasca timp de 20 de minute.
Asamblarea galetei:
• Presarati putina faina pe o foaie de copt si intindeti aluatul intr-o forma subtire, rotunda.
• Intindeti frangipanul deasupra. Incepeti din centru si lasati aproximativ 3 cm pe margini.
• Puneti rubarba in randuri ordonate deasupra frangipanului.
• Indoiti acum marginile si ungeti-le cu ou, apoi stropiti cu fulgi de migdale si zahar de trestie. Acest videoclip va arata cum sa faceti!
• Puneti placinta la cuptor la 180 °C pentru 25-30 de minute.
Sfat ANKARSRUM:
Se serveste cu inghetata de vanilie! Ghimbirul este un mare prieten al rubarbei, asa ca va fi un acompaniament excelent pentru o limonada delicioasa cu ghimbir.