gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Smoothie cu sfeclă roșie: răcoritoarea verii bogată în vitamine

2024. 06. 12.

Smoothie cu sfeclă roșie: răcoritoarea verii bogată în vitamine

În zilele toride de vară, toată lumea doredte puțină prospețime răcoritoare. În astfel de cazuri, este deosebit de important să rămânem hidratați și să introducem cantitatea potrivită de vitamine și minerale în corpul nostru. Ce poate fi o soluție mai bună pentru asta decât un smoothie gustos și hrănitor cu sfeclă roșie?

Efectele benefice ale sfeclei roșii

Sfecla rosie nu numai ca atrage atentia prin culoarea sa, dar are si multe beneficii pentru sanatate. Iată câteva motive pentru care ar trebui să mănânci sfeclă:

  • Bogată în nutrienți: sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic, fibre și este, de asemenea, bogată în antioxidanți.
  • Efect de scădere a tensiunii arteriale: Consumul regulat de suc de sfeclă roșie poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, datorită nitraților pe care îi conține.
  • Îmbunătățirea rezistenței: Conform studiilor, consumul de suc de sfeclă roșie poate crește performanța fizică, deoarece îmbunătățește utilizarea oxigenului în mușchi.
  • Proprietăți antiinflamatorii: Antioxidanții ajută la reducerea inflamației, susținând astfel funcționarea sistemului imunitar.

Rețeta perfectă de smoothie cu sfeclă roșie

Acum că știm de ce ar trebui să mănânci sfeclă, să vedem cum să facem acest smoothie gustos. Rețeta de mai jos este ușor de urmat, iar ingredientele sunt ușor de găsit.

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roșie mare 
  • 1 măr
  • 100% suc de mere
  • 1 morcov
  • 1 lingurita miere
  • 1 praf de ghimbir

1. Curățați și tăiați sfecla, merele și morcovii, apoi puneți toate ingredientele în blenderul GAMMO. Motorul puternic și lamele precise asigură ca smoothie-ul să aibă o consistență netedă și uniformă. Amestecați până când amestecul este complet omogen.

2. În funcție de grosimea acestuia, adăugați apă sau suc de mere.

3. Adăugați câteva cuburi de gheață și amestecați din nou pentru a face smoothie-ul să se răcească.

4. Se toarnă smoothie-ul într-un pahar și se ornează cu busuioc proaspăt sau frunze de mentă.

Sfat Gammo: Joacă-te cu aromele și adaugă condimente și arome speciale, cum ar fi menta proaspătă, scorțișoară sau ghimbir.

 

Dacă aveți chef de această răcoritoare delicioasă, vizitați site-ul nostru și obțineți cele mai bune blendere! Nu ratați nici cele mai recente rețete și sfaturi - urmăriți-ne pe Facebook pentru a fi primul care află despre cel mai recent conținut!