Tartina festiva - paine de secara cu sunca, branza albastra si smochine
2022. 12. 14.
Este o delicatesa perfecta pentru oaspetii neastepti, dar o poti oferi chiar si la petrecerea ta de casa de Revelion. Aceasta delicatesa mica, dar spectaculoasa, este foarte usor de preparat si poate fi folosita ca gustare sau aperitiv!
Ingrediente pentru 20 de bucati:
250 de grame de paine de secara
30 de grame de unt
300 ml de smatana
125 de grame de branza albastra
100 de grame de sunca de Parma
smochine si patrunjel deasupra
Tartina festiva - paine de secara cu sunca, branza albastra si smochine pas cu pas:
1. Preincalziti cuptorul la 200°C. Asezam feliile de sunca de Parma intr-un singur strat pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le punem la cuptor pentru 15 minute si coacem pana devine crocant.
2. Taiati painea de secara in felii egale de aproximativ 3-4 cm.
3. Ungeti feliile cu unt dupa gust.
4. Asamblati robotul de bucatarie ANKARSRUM cu bolul de amestecare din plastic de 3,5 litri si telul de amestecare a cremei, care fac parte din trusa de pornire, asa cum se arata in acest videoclip. Amesteca crema frageda cu branza albastra in robotul de bucatarie.
5. Intindeti umplutura amestecata pe paine.
6. La final, sfaramam deasupra sunca de Parma crocanta prajita.
Tip ANKARSRUM:
Orneaza cu smochine si patrunjel si ureaza bun venit oaspetilor tai, deoarece bautura de bun venit vine si cu o gustare de bun venit!