Tort cu mere si mascarpone
2024. 09. 24.
Aceasta prajitura spectaculoasa incalzeste zilele mai racoroase, dar in acelasi timp aroma sa te incanta deja cu arome de iarna. Umplutura va fi acum mere, dar dacă nu este sezonul lor, nu ezitați să o înlocuiți cu fructe de pădure. Asocierea de mere și scorțișoară în aluatul perfect texturat făcut cu Ankarsrum este un adevărat clasic, dar adaptabilitatea rețetei ne permite să experimentăm și fructe de pădure de sezon. Rezultatul final este un desert aromat armonios, parfumat, a cărui felie evocă atmosfera sărbătorilor de iarnă.
Rețeta noastră este din cartea de rețete Ankarsrum..
Ingrediente pentru 12-14 felii:
150 g unt la temperatura camerei
180 g zahăr
3 oua
180 g de făină
1 ½ linguriță de praf de copt
1 praf de sare
1 lingura de scortisoara
1 lingurita cardamom macinat
1/2 lingurita de ghimbir macinat
50 ml lapte
2 linguri de unt
45 g zahăr
Pentru umplutura cu mere:
5 mere roșii
45 g zahăr
2 linguri de scorțișoară
1 lingura de zahar vanilat
2 lingurite de cardamom macinat
Pentru crema de mascarpone:
250 g de mascarpone
200 ml de frisca
60 g zahăr pudră
Suc de ½ lămâie
Pentru decor:
65 g alune tocate
3 linguri de sirop de artar
Tort cu mere si mascarpone pas cu pas:
• Tăiați mărul în felii subțiri, curățați coaja, puneți-l într-un bol și stropiți-l cu zahăr, scorțișoară, zahăr vanilat și cardamom. Amestecați și lăsați mărul să se odihnească puțin în această baie de condimente.
• Ungeți cu unt baza a trei tavi mici (12-15 cm) sau mari de prăjitură sau de plăcintă sau o foaie circulară de copt, apoi setați cuptorul la 175 °C.
• Asamblați robotul ANKARSRUM cu accesoriul de tel și amestecare pentru frisca, care face parte din piesa de bază.
• Amestecați untul la temperatura camerei cu zahărul până se alb, apoi adăugați oul și amestecați bine.
• Amestecați făina cu praful de copt și toate condimentele într-un bol separat. Adăugați ușor amestecul de făină la masa de ou-zahăr. Adăugați laptele și amestecați-l într-un aluat omogen.
• Împărțiți aluatul pe farfuriile mici de tort și apăsați feliile de mere în ele după modelul dorit. Se presara cu alune tocate si se coace in mijlocul cuptorului pentru 35-40 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, acesta va fi aluatul pentru prajitura.
• Asamblați din nou robotul ANKARSRUM cu telul.
• Amestecați toate ingredientele în crema de mascarpone, textura trebuie să fie cremoasă, nu tare. Adaugă suc de lămâie pentru a-l face acru sau mai dulce după gust.
• Pe o farfurie se aseaza o baza de tort si se intinde pe ea 1/3 din crema de mascarpone, se presara cu alune si se stropesc putin sirop de artar. Repetați acest lucru cu bazele rămase, mai presărați niște alune deasupra și turnați deasupra sirop de arțar.
Serviți cu ajutorul setului de cofetar ANKARSRUM!
Sfat ANKARSRUM:
Dacă untul nu este la temperatura camerei, dați-l pe răzătoare sau tăiați-l în bucăți mai mici, astfel încât se va încălzi mai repede.