Tort plat de turta dulce cu glazura
2022. 12. 18.
Va aratam o prajitura pe care o puteti face cu 2 zile inainte de sarbatori ca sa nu aveti de-a face cu desertul din Ajunul Craciunului, dar il puteti si congela, deci poate fi chiar un desert special de Revelion.
Ingrediente pentru aluat:
200 de grame de unt
200 ml lapte de ovaz
140 de grame de zahar brun deschis
120 de grame de sirop de zahar
300 de grame de faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
1/2 lingura condiment pentru turta dulce
Pentru decor
200 ml de frisca
150 de grame de crema de branza
150 de grame de gem de afine
60 de grame de zahar pudra
Tort plat de turta dulce cu glazura pas cu pas:
1. Urmareste acest videoclip cu reteta!
2. Pentru a face aluatul, asamblati robotul de bucatarie ANKARSRUM cu bolul de amestecare de 7 litri din otel inoxidabil, carligul de framantare spiralat si rola de framantare, precum și racleta pentru bolul de amestecare, care impiedica aluatul sa se lipeasca de pereții vasului. Acestea sunt parti ale setului de baza, faceti cunoastinta cu ea dand clic AICI si AICI!
3. Puneți untul, laptele, zaharul brun si siropul in bol, apoi amestecati folosind robotul ANKARSRUM.
4. Adaugati treptat ingredientele uscate in timp ce amestecati continuu. Cand ati adaugat aproximativ jumatate din faina, fixati racleta la 2-4 cm de peretele vasului si continuati sa amestecati.
5. Cand aluatul este gata, il intindem si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Se coace la cuptor la 180 C, va fi gata in 15-20 minute.
Decorarea pas cu pas:
1. Asamblati robotul de bucatarie ANKARSUM cu bolul de amestecare din plastic de 3,5 litri si accesoriul de tel dublu, care fac, de asemenea, parte din setul standard.
2. Adaugam frisca si amestecam pana devine spuma, apoi adaugam crema de branza, dulceata si zaharul pudra.
3. Acum intindeti glazura deasupra prajiturii si, la final, decorati cu merisoare.
Tip ANKARSRUM:
Serviti ca prajitura sau taiati-l in bucati mici. Se serveste cu ajutorul setului de cofetar ANKARSRUM.